Fem bästa rörorna till påskens ägghalvor

Vad vore påsk utan ägg? Som jul utan gröt. Alltså, koka, skala, dela och fyll med smaskiga röror, servera med ett glas vitt, kylskåpskallt vin. Vinliv har tagit fram bästa rörorna. Fördela på tio ägghalvor. Och så rekommenderar vi om de bästa vinerna.

Vinliv tipsar! Skär bort en del av ägget på varje halvas undersida. Så står äggen stadigare.

Klassiker!

Ägghalva med Skagenröra

Blanda 100 g grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot, 2 msk finhackad dill, 1 tsk citronsaft. Salta och peppra. Garnera med dill.

Bästa vin: Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva Nr 7470 • 109 kr

Påskägg!

Lax, kapris & citrondröm

Grovhacka 100 g kallrökt lax. Blanda med 1 dl citronmajonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Garnera med finrivet citronskal.

Bästa vin: Zonnebloem Sauvignon Blanc Nr 2020 • 85 kr

Lyx!

Snabbt, enkelt och lyxigt

Klicka på ca ½ msk crème fraiche på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en tesked löjrom.

Bästa vin: Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut Nr 7891 • 239 kr

Ägglycka!

Äggröra & gräslök

Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.

Bästa vin: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay Nr 6463 • 89 kr

Gubbig!

Gubbröra med ansjovis

Blanda 2 hackade ägg med 1,5 msk finhackad rödlök, 1,5 msk gräslök, 1 mask dill, 1 msk crème fraiche, en tsk vitvinsvinäger. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med en ansjovis på vardera.

Bästa vin: Folklore Albariño 2019 Nr 6263 • 99 kr

Vinliv tipsar!

Om du vill ha endast ett vin till alla ägg kommer här en riktig bra rekommendation.

Bästa vin: Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken Nr 4587 • 89 kr 

Filmtajm!

Måla ditt ägg:

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.