5 av USA:s fetaste maträtter

USA är något av ett Mecka för alla som älskar fet mat – här presenterar vi några rätter som kan göra vem som helst lycklig. Och samtidigt fruktansvärt överviktig.

Kände du dig onyttig senast du åt på McDonald’s eller Max? Då kan du trösta dig med att det finns betydligt värre saker som du kan äta. 

Köttfärslimpa insvept i bacon

Att blanda bacon och köttfärs är ingen god idé för den som vill gå ner i vikt. Viktminskning är dock inget som ligger högt på Alabama-bornas önskelistor då de fullkomligt älskar sin speciella köttfärslimpa. Förutom bacon så innehåller Alabamas stolthet ägg, lök, selleri och brödsmulor. 

Varmkorv på 60 cm

Besöker du Connecticut så har du chansen att smaka en av världens längsta varmkorvar. Den här lokala favoriten är så mycket mer än “bara” korv med bröd då den är dekorerad med bacon, chili, lök och en fantastiskt kaloririk cheddarsås. Naturligtvis serveras det pommes vid sidan om så du blir ordentligt mätt.

Michigans BLT-smörgås

Alla som semestrat i USA vet att amerikanerna är minst sagt förtjusta i gigantiska mackor – och i Michigan hittar du en av de värsta i sitt slag. Förutom sallad, tomat och bröd så innehåller den 20 baconskivor. Äter du den här mackan får du i dig ca 0,5 kg bacon.

Eskimåglass

Tvättäkta eskimåglass hittar du bara i Alaska där den läckra men ack så feta desserten serverats i århundraden. Ingredienserna består av renfett, sälolja, björnbär och salmonberries. En liten portion av den här udda glassen innehåller ca 91 gram fett. 

The Quadruple Bypass Burger

Har du vägarna förbi Arizona? Då kan du besöka The Heart Attack Grill där alla som väger mer än 158 kg har förmånen att äta hamburgare gratis. Precis som burgarens namn antyder så kommer den ha en stor inverkan på din hälsa med sina fyra lager biff, åtta ostskivor, två brödskivor, lökbitar, tomatskivor och en minst sagt fet sås. 8 000 kalorier får du i dig om du väljer att äta Arizonas mäktigaste burgare.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.