Svensk klassiker godare än någonsin – vi snackar Västerbottenpaj!

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda mjöl och smör. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.

Tryck ut degen i en lämplig pajform, omkring 25 cm i diameter. Låt sedans tå i kylskåpet i 30 minuter.

Nagga botten med en gaffel. Förgrädda formen mitt i ugnen omkring 15 minuter.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.

Riv osten. Blanda i osten med salt och svartpeppar. Lägg ner i äggblandningen. Rör försiktigt.

Häll sedan fyllningen i pajskalet.

Grädda mitt i ugnen i omkring 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och fyllningen känns fast.

Servera med en enkel grönsallad. Och ett glas vin!

Ingredienser 8 personer:

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 ägg

Fyllning
350 g Västerbottensost
3 ägg, mellanstora
1 dl mellanmjölk
2 1/2 dl mellangrädde
3 krm salt
3 krm svartpeppar

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.