De 9 lägst rankade maträtterna i världen

Är verkligen pizza Hawaii den sjunde värsta rätten i hela världen? Så är det – åtminstone om man tror sajten Taste Atlas som har rankat flera hundra av världens maträtter. Här är 9 av de värsta maträtterna och livsmedlen i världen. Håller du med?

9. Smörgås med jordnötssmör och sylt

Den amerikanska “rätten” placerade sig dåligt. I tidskriften Boston Cooking School Magazine for Culinary Science and Domestic Economics beskrevs mackan som snabb, enkel och prisvänlig redan år 1901, enligt Taste Atlas. 

8. Jell-O

Kanske är det både konsistensen och smaken som placerar jell-o på en åttonde plats. Den dallriga desserten uppfanns redan 1897 av Pearle Wait. 

7. Pizza Hawaii

Pizza Hawaii kommer inte från Hawaii, utan den härstammar faktiskt från Kanada. Pizzan med ananasbitar, som klyver folk i två läger, uppfanns i mitten av 1960-talet i Ontario och spred sig över hela Kanada och hela vägen till Sverige. 

6. Lyckokaka

Den spännande kakan delas på två och i kakan hittar man något smart visdomsord. Den är gjord av vetemjöl, sesamolja och socker med en viss hint av vanilj. Mest känd är kakan kanske för den krispiga texturen. 

5. Kraft dinner

Kraft dinner är en kanadensisk maträtt som är ett populärt helfabrikat. Det är en version av macaroni and cheese som den kallas i USA och blev populär i slutet av 1930-talet under den stora depressionen, då den var mycket billig. 

4. Macaroni Sallad

Macaroni sallad hamnar precis under prispallen. Det är en sallad som består av överkokta makaroner med en dressing på tunn majonnäs. Den ska smaka ganska sött och serveras kall. Rätten, som kommer från Hawaii, blev populär under 1980-talet och spred sig snabbt till fastlandet. 

3. Twinkie 

Twinkie är en amerikansk kaka som till en början tillverkades med banansmak, innan de bytte till dagens vaniljsmak. Enligt Taste Atlas säljs över en halv miljard twinkies varje år. 

2. Marmite

En av de mest hatade livsmedlen genom alla tider är nog marmite. Marmite är en ganska kladdig produkt som tillverkas av jäst från bryggerier. Den används som pålägg på smörgåsar och uppkom på slutet av 1800-talet.

1. Shchi

Har du någonsin testar maträtten Shchi? Det är en traditionell rysk soppa som tillverkas på surkål, svamp, kött och kryddor, enligt Taste Atlas. Det är en gammal rätt med anor från 800-talet som har förändrats genom tiderna och det finns olika lokala varianter över hela Ryssland. Däremot verkar det inte vara en favoriträtt för många – då den tar hem priset som lägst rankade rätten av världens rätter. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.