7 bästa filmerna som får det att vattnas i munnen

Är du en person som blir sugen på mat bara du ser matbilder i sociala medier? Då är det här bättre. Mat på film får det att vattnas i munnen. Sajten Bucketlist Journey har tagit fram en lista på de bästa matfilmerna som någonsin gjorts. 

1. Jiro Dreams of Sushi (2011)

Jiro Dreams of Sushi är en modern klassiker när det kommer till mat på film. Vi får följa kocken Jiro som driver ett litet sushihak i Tokyo – den första sushirestaurangen med tre stjärnor i Guide Michelin. 

2. Julie & Julia (2009)

Komedi med Meryl Streep och Amy Adams som ofta brukar rankas som den bästa matfilmen. Filmen har två tidslinjer och följer matlagningsikonen Julia Child och författaren Julie Powell. 

3. Sideways (2004)

Sideways handlar om två män som åker på en roadtrip i Kaliforniens vindistrikt. Visst blir man sugen på vin när man ser Sideways och framför allt ett bra vin på druvan Pinot Noir. Kanske den bästa vinfilmen som gjorts.

4. Eat, pray, love (2010)

Gift kvinna hamnar i en livskris och åker jorden runt för att hitta sig själv. Julia Roberts spelar huvudrollen i en film som har många bra matscener. 

5. Chocolat (2000)

En film som verkligen får det att vattnas i munnen är Chocolat, en film om, som titeln visar, choklad. Den är regisserad av Lasse Hallström och Juliette Binoche spelar en kvinna som öppnar upp en chokladbutik i en fransk by intill en kyrka. Johnny Depp spelar även i filmen. 

6. The trip to Italy (2014)

Brittiska skådisarna Steve Coogan och Rob Brydon är med i den här autofiktiva filmen. De åker genom Italien på en spektakulär matresa. Filmer är rolig och visar vackra vyer och framför allt makalös mat. 

7. Eat drink man woman (1994)

Dramakomedi om en pappa och hans tre döttrar. Varje söndag äter de middag tillsammans och döttrarna försöker att utmana sin pappas konservativa övertygelser. Eat drink man woman är regisserad av den legendariska regissören Ang Lee. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.