Klassisk smörgåstårta när den är som godast

Gör så här

Skär laxen i små bitar och blanda med resten av ingredienserna till laxfyllningen.

Gurkfyllning

Blanda alla ingredienserna till gurkfyllningen.

Montering

Skär bort kanterna från bröden.

Lägg ett lager kavring på ett fat.

Täck med hälften av laxfyllningen.

Lägg på ett nytt lager bröd (formbröd) andra sorten) och täck med all gurkfyllning.

Fortsätt med ett lager kavring. Lägg resten av laxfyllningen.

Lägg ett sista lager bröd.

Ostfyllningen

Blanda philadelphiaost och yoghurt.

Bred blandningen i ett lager över hela tårtan.

Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylskåpet över natten.

Garnering

Tryck fast ärtskott på tårtans kanter. Toppa med ägghalvor, rädisor och gräslök.

Servera med ett glas svalt vin!

Ingredienser 12 bitar

1 ljust formbröd (färdigskivad)
1 kavring (färdigskivad)

Laxfyllning:
500 g varmrökt lax
400 g philadelphiaost
2 dl grekisk yoghurt
0.5 hackad purjolök
2 dl hackad dill
0.5 tsk nymalen svartpeppar
0.5 stor citron, pressad saft

Gurkfyllning:
2 dl crème fraiche
3 dl hackad ättiksgurka
3 msk hackad kapris
1 dl hackad gräslök
0.5 tsk nymalen svartpeppar

Ostblandning:
200 g philadelphiaost
1 dl grekisk yoghurt

Garnering:
4 hårdkokta ägg, delade på tvären
50 g ärtskott
1,5 dl hackad gräslök
12 rädisor, i bitar

Vilket vin föredrar du?

Maila till jfcwine@gmail.com och tala om vilket vin du tycker är det bästa till smörgåstårta och varför? Vi är nyfikna!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.