Gör en riktigt fräsch sallad. Enkel, billig men mycket, mycket god. Du kan också, om du vill, byta ut kycklingen mot halloumi. Perfekt som lätt lunch eller middag!
Ingredienser 4 personer
Till salladen:
- 2 stora kycklingbröstfiléer (ca 400–500 g)
- 150 g fetaost
- 1 romansallad eller 1 påse blandad sallad
- 1 gurka
- 1 röd paprika
- 10–12 körsbärstomater
- 1 rödlök
- 1 avokado
- 1 dl svarta oliver (urkärnade)
- Olivolja till stekning
- Salt och svartpeppar
Till dressingen:
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)
- 1 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta (pressad eller finhackad)
- 1 tsk honung
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
- Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta, ca 7 minuter.
- Låt vila ett par minuter innan du skär dem i skivor.
- Skölj och riv salladen i lagom stora bitar.
- Skär gurkan i halvmånar, paprikan i strimlor, tomaterna i halvor och löken i tunna skivor.
- Tärna avokadon.
- Blanda olivolja, vinäger, dijonsenap, vitlök och honung i en liten skål.
- Vispa ihop och smaka av med salt och peppar.
- Lägg sedan upp salladsblad och grönsaker i en stor skål eller på ett fat.
- Toppa med kyckling, smulad fetaost och oliver.
- Ringla över dressingen precis innan servering.
Vinliv tipsar!

Petite Orange Pinot Gris, 2023
Nr 55206 • 119:-
Fruktdriven fransos, egensinnigt med inslag av vit persika, clementin, liten kryddig ton, smultron, hjortron i fin balans och en medellång eftersmak präglad av finess.
Perfekt till vitlöksfrästa småcalamares som serveras på en bit surdegsbröd.
TILL VINET