Sallad på kyckling och fetaost

Gör en riktigt fräsch sallad. Enkel, billig men mycket, mycket god. Du kan också, om du vill, byta ut kycklingen mot halloumi. Perfekt som lätt lunch eller middag!

Ingredienser 4 personer

Till salladen:

  • 2 stora kycklingbröstfiléer (ca 400–500 g)
  • 150 g fetaost
  • 1 romansallad eller 1 påse blandad sallad
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 10–12 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 dl svarta oliver (urkärnade)
  • Olivolja till stekning
  • Salt och svartpeppar

Till dressingen:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta (pressad eller finhackad)
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta, ca 7 minuter.
  3. Låt vila ett par minuter innan du skär dem i skivor.
  4. Skölj och riv salladen i lagom stora bitar.
  5. Skär gurkan i halvmånar, paprikan i strimlor, tomaterna i halvor och löken i tunna skivor.
  6. Tärna avokadon.
  7. Blanda olivolja, vinäger, dijonsenap, vitlök och honung i en liten skål.
  8. Vispa ihop och smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg sedan upp salladsblad och grönsaker i en stor skål eller på ett fat.
  10. Toppa med kyckling, smulad fetaost och oliver.
  11. Ringla över dressingen precis innan servering.

Vinliv tipsar!

Petite Orange Pinot Gris, 2023

Nr 55206 • 119:-

Fruktdriven fransos, egensinnigt med inslag av vit persika, clementin, liten kryddig ton, smultron, hjortron i fin balans och en medellång eftersmak präglad av finess.

Perfekt till vitlöksfrästa småcalamares som serveras på en bit surdegsbröd.

TILL VINET
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.