Närmast oförskämt god dessert där vi hämtat inspiration från tidningen Vego och vår kollega Mattias. En efterrätt lätt att göra, god för både barn och vuxna och som serveras med gräddig vaniljglass. Och så en bonus på det!
Men glöm inte vinet, sött och starkt.
Ingredienser 4 personer
- 250 gram gnocchi
- ½ dl strösocker
- 1 msk kanel
- Olja till fritering
Gör så här
- Lägg gnocchin i blöt en halvtimme för att sockret ska fastna bättre.
- Rulla sedan gnocchin i socker.
- Fritera tills de fått fin färg.
- Under tiden: Blanda ner kanelen i sockret.
- Ta upp gnocchin försiktigt och rulla dem i socker- och kanelblandningen.
- Servera med glass. Och till de vuxna, ett glas vin.
Bonus! För den som vågar, ringla lite av den bästa olivoljan på både gnocchin och glassen. Hur gott som helst!
Vinliv tipsar!
Dry Sack
Smakrikt starkvin från sydvästra Spanien med inslag av nötter, kanel, julkryddor, nougat, choklad i söt och ändå lite frisk stil.
Nr 8209 | 66:-