Publicerat 24/2 - 2021

Friterad gnocchi med kanel och socker

Närmast oförskämt god dessert där vi hämtat inspiration från tidningen Vego och vår kollega Mattias. En efterrätt lätt att göra, god för både barn och vuxna och som serveras med gräddig vaniljglass. Och så en bonus på det!

Men glöm inte vinet, sött och starkt.

Ingredienser 4 personer

  • 250 gram gnocchi
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Olja till fritering

Gör så här

  • Lägg gnocchin i blöt en halvtimme för att sockret ska fastna bättre. 
  • Rulla sedan gnocchin i socker. 
  • Fritera tills de fått fin färg.
  • Under tiden: Blanda ner kanelen i sockret.
  • Ta upp gnocchin försiktigt och rulla dem i socker- och kanelblandningen.
  • Servera med glass. Och till de vuxna, ett glas vin.

Bonus! För den som vågar, ringla lite av den bästa olivoljan på både gnocchin och glassen. Hur gott som helst!


Vinliv tipsar!

Williams & Humbert Canasta Cream 20 years, nr 95112, 239 kr

Oefterhärmligt gott med inslag av kanel, torkade fikon, nötter, frukt, fat i söt och komplex stil.