En av Sydamerikas bästa tillbehör. Funkar till allt, fisk, kött, vegetariskt, på macka till frukost ja till och med till varmkorv med bröd. Prova att göra din egen chimichurri. Det blir hur gott som helst.
Ingredienser:
- 1 dl färsk persilja, finhackad
- 1/2 dl färsk oregano, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 tsk röd chiliflakes
- 1/2 dl rödvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna i en skål: persilja, oregano, vitlök och chiliflakes.
- Häll över rödvinsvinägern och olivoljan. Rör om tills allt är väl blandat.
- Tillsätt salt och peppar efter smak. Låt såsen stå i rumstemperatur i minst 20 minuter för att smakerna ska sätta sig. (Den blir bättre ju längre den står.)
Servera chimichurrin till grillat kött eller som marinad.
(Förvara eventuell överbliven sås i kylskåp i upp till en vecka.)
Vinliv tipsar!

Tesoro Chardonnay, 2023
Stilren Chardonnay från Argentina som hittat rätt med druvan.
Här hittar vi inslag av fat, gula plommon, noisette, clementin, aningen julkryddig med rostade inslag och relativt lång eftersmak.
Perfekt till en grillad torsk med kokt potatis och chimichurri.
Nr 2002 • 119 kr
Njut av din chimichurri!