Att våga sig på att tillaga Thailands nationalrätt är värt all möda. Det är ganska enkelt och det gäller att smaka av under tiden. Blir det över, smakar den nästan ännu bättre dagen efter. Och var inte rädd för att rätten är vegetarisk… Men glöm inte att servera ett glas friskt och svalt rosé till!
Ingredienser 4 personer
4 morötter
1 knippe salladslök (125 g)
1 röd paprika
1 lime
5 msk soja
1 msk socker
2 mask sriracha
2oo gram risnudlar
150 g salladsärtor
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
250 g böngroddar
4 ägg
salt och peppar
100 g jordnötter
1 kruka koriander
Gör så här
Koka nudlarna och salladsärtorna 3 minuter. Spola dem i ljummet vatten och låt rinna av.
Skala och dela morötterna på längden och skiva dem tunt. Ansa och skiva salladslökarna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Pressa limen och blanda saften med soja, socker och sriracha i en skål.
Stek morötterna, paprikan och salladslöken i oljan 3 minuter i en stor stekpanna.
Pressa i vitlöken och vänd ner böngroddarna.
Sänk värmen och knäck äggen i pannan. Rör om. Smaka av med salt.
Vänd ner nudlar och ärtor i pannan. Häll ner sojablandningen, rör om. Smaka av med sriracha.
Grovhacka jordnötter och koriander, strö över pannan.
Spännande rosévin från Piemonte med markerad fräschör och mineral ton med tydlig ursprungsprägel, dessutom i vårig 3-literbox.
Vinet är syrligt uppfriskande, lättdrucket med inslag av röda vinbär, citron, rabarber i balanserad stil med massor av härlig fräschör och en medellång eftersmak.
Det här vinet dricker jag gärna en solig eftermiddag på takterrassen (om jag hade någon) eller till en sallad på lax, ljumma grönsaker och granatäpplekärnor.
Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje
dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.
Åldersgräns25 år eller äldre
Vinliv innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år
Vinliv använder cookies för att skydda din data, samt för att anpassa tjänster, erbjudanden och annonser till dig Cookie settingsJAG FÖRSTÅR
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.