Snabbaste receptet på lyxig pasta

Enklare än så här blir det inte. Ett pastarecept som gjort för en härlig kväll med ett glas vin i handen. Och det tar inte mer än 15 minuter att laga. Servera à la minute.

Tillagning

Häll lite olivolja i en större stekpanna

Häll ner hackad persilja, låt fräsa någon minut

Slå över passerade tomater, låt puttra i någon minut

Häll ner spadet från musslorna i såsen, rör om, lått puttra ytterligare någon minut

Pressa vitlök i såsen, smaka av med salt

Koka pastan al dente enligt anvisning.

Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan rör om, låt puttra kort

Slå i smöret, rör om

Häll över musslorna

Servera med nymald svartpeppar!

Ingredienser 4 personer
  • 2 burkar krossade tomater
  • 400 gram hjärtmusslor (eller motsvarande) utan skal
  • 500 gram valfri pasta
  • En knippe persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • Salt, peppar
  • 50 gram smör

Snack om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt. 

Vinliv tipsar!

Savanha Tercet

Intressant druvblandning som domineras av toppdruvan Chenin Blanc. Här hittar vi markerad fräschör, inslag av tropiska frukter, kryddor, citron, päron, fin balans och medellång eftersmak.

Perfekt till en skaldjurspasta.

Johan Franco Cereceda

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.