Publicerat 16/10 - 2019

Snabbaste receptet på lyxig pasta

Enklare än så här blir det inte. Ett pastarecept som gjort för en härlig kväll med ett glas vin i handen. Och det tar inte mer än 15 minuter att laga. Servera à la minute.

Tillagning

Häll lite olivolja i en större stekpanna

Häll ner hackad persilja, låt fräsa någon minut

Slå över passerade tomater, låt puttra i någon minut

Häll ner spadet från musslorna i såsen, rör om, lått puttra ytterligare någon minut

Pressa vitlök i såsen, smaka av med salt

Koka pastan al dente enligt anvisning.

Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan rör om, låt puttra kort

Slå i smöret, rör om

Häll över musslorna

Servera med nymald svartpeppar!

Ingredienser 4 personer
  • 2 burkar krossade tomater
  • 400 gram hjärtmusslor (eller motsvarande) utan skal
  • 500 gram valfri pasta
  • En knippe persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • Salt, peppar
  • 50 gram smör

Snack om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt. 

Vinliv tipasar!

Casas Honestos Crisp

“Spanskt vitt vin på hållbar 3-litersbox till vidunderligt bra pris.

Vinet har en fin balans med markerad fruktig karaktär, toner av äpple, citrus, bra fräschör i balanserad, lättdrucken stil.

Det här vinet dricker jag gärna till en skaldjurspasta eller till en sallad på kyckling, majs, kokta ägg och citrussyrlig majonnäs.”

Johan Franco Cereceda

Nr 76337169 kr

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.