Enklare än så här blir det inte. Ett pastarecept som gjort för en härlig kväll med ett glas vin i handen. Och det tar inte mer än 15 minuter att laga. Servera à la minute.
Tillagning
Häll lite olivolja i en större stekpanna
Häll ner hackad persilja, låt fräsa någon minut
Slå över passerade tomater, låt puttra i någon minut
Häll ner spadet från musslorna i såsen, rör om, lått puttra ytterligare någon minut
Pressa vitlök i såsen, smaka av med salt
Koka pastan al dente enligt anvisning.
Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan rör om, låt puttra kort
Slå i smöret, rör om
Häll över musslorna
Servera med nymald svartpeppar!
Ingredienser 4 personer
- 2 burkar krossade tomater
- 400 gram hjärtmusslor (eller motsvarande) utan skal
- 500 gram valfri pasta
- En knippe persilja
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja
- Salt, peppar
- 50 gram smör
Snack om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt.
Vinliv tipsar!

Savanha Tercet
Intressant druvblandning som domineras av toppdruvan Chenin Blanc. Här hittar vi markerad fräschör, inslag av tropiska frukter, kryddor, citron, päron, fin balans och medellång eftersmak.
Perfekt till en skaldjurspasta.
Johan Franco Cereceda