Snabbaste receptet på lyxig pasta

Enklare än så här blir det inte. Ett pastarecept som gjort för en härlig kväll med ett glas vin i handen. Och det tar inte mer än 15 minuter att laga. Servera à la minute.

Tillagning

Häll lite olivolja i en större stekpanna

Häll ner hackad persilja, låt fräsa någon minut

Slå över passerade tomater, låt puttra i någon minut

Häll ner spadet från musslorna i såsen, rör om, lått puttra ytterligare någon minut

Pressa vitlök i såsen, smaka av med salt

Koka pastan al dente enligt anvisning.

Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan rör om, låt puttra kort

Slå i smöret, rör om

Häll över musslorna

Servera med nymald svartpeppar!

Ingredienser 4 personer
  • 2 burkar krossade tomater
  • 400 gram hjärtmusslor (eller motsvarande) utan skal
  • 500 gram valfri pasta
  • En knippe persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • Salt, peppar
  • 50 gram smör

Snacka om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt. 

Vinliv tipsar!

Il Capolavoro Bianco

Spännande vit uppföljare till de röda Capolavoro-vinerna. Vinet har en fruktdriven karaktär med tropiska inslag, toner av moget äpple, päron, friskt med fin balans i avslut. Välproducerat i drickvänlig stil.

Perfekt till en pasta på skaldjur eller fisk med härligt örtig ton.

Nr 75262 • 199 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.