Lättlagad lyxtorsk med godaste vita vinet till

Ugnsbakad krispig torsk med ärtor och mos

Enkelt, gott och nyttigt. Torsken är en underbar fisk att jobba med i köket. Det går liksom inte att misslyckas. Och adderar man lite extra goda ingredienser och tillbehör, är man hemma. Servera till denna krispiga variant ett glas kylskåpskallt vitt vin. Smaklig!

Ingredienser 4 personer

Till moset

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • ½ del vispgrädde
  • salt
  • 1 msk smör

Till fisken

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • Salt
  • peppar
  • paprikapulver

Till ärtorna

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 1 msk senap

Gör så här

Lägg torsken i en smörad ugnsform, krydda med salt, peppar och paprikapulver.  Strö över osten och strö sedan ströbrödet över fisken. In i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Under tiden:

Koka upp grädden och tillsätt ärtorna. Smaka av med senap, salt och peppar.

Skala potatisen, dela i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll sedan av vattnet.

Mosa potatisen och vispa ner mjölken. Smaka av med salt och tillsätt smör. Rör om ordentligt.

Servera torsken med en (stor) klick potatismos och ärtorna till ett kylskåpskallt glas vitt vin.


Vinliv tipsar!

Château Virevalois

Vitt vin från världens bästa distrikt, Bordeaux, som gör överraskande bra vita viner med unik och matorienterad karaktär.

Vinet har en fin balans, är finstämt med fräschör, frukt, toner av lite kryddor, färska örter, citrus, lime, rabarber med en medellång eftersmak präglad av finess.

Det här vinet dricker jag gärna till en ångkokt torsk som serveras med en citrusbaserad, örtig sås och kokt potatis. Serveras med lite dill. Och ett glas vitt svalt vin.

Johan Franco Cereceda

Nr. 2616 – 209 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.