Ugnsbakad krispig torsk med ärtor och mos
Enkelt, gott och nyttigt. Torsken är en underbar fisk att jobba med i köket. Det går liksom inte att misslyckas. Och adderar man lite extra goda ingredienser och tillbehör, är man hemma. Servera till denna krispiga variant ett glas kylskåpskallt mousserande vin. Smaklig!
Ingredienser 4 personer
Till moset
- 800 g potatis
- 2 dl mjölk
- ½ del vispgrädde
- salt
- 1 msk smör
Till fisken
- 600 g torskfilé
- 1 dl riven parmesanost
- 1/2 dl ströbröd
- 1 msk smör
- Salt
- peppar
- paprikapulver
Till ärtorna
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 300 g frysta gröna ärtor
- 1 msk senap
Gör så här
Lägg torsken i en smörad ugnsform, krydda med salt, peppar och paprikapulver. Strö över osten och strö sedan ströbrödet över fisken. In i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Under tiden:
Koka upp grädden och tillsätt ärtorna. Smaka av med senap, salt och peppar.
Skala potatisen, dela i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll sedan av vattnet.
Mosa potatisen och vispa ner mjölken. Smaka av med salt och tillsätt smör. Rör om ordentligt.
Servera torsken med en (stor) klick potatismos och ärtorna till ett kylskåpskallt glas mousserande vin.
Vinliv tipsar!

Grand Roc Mont Blanc
Ett spännande vitt vin i välbalanserad stil och med fin frukt. Här hittar vi toner av äpplen, päron, citron, balanserad fräschör med närmast krispiga inslag och en liten honungsötma i avslut. Perfekt till en sallad på kyckling eller till ugnsbakad lax med rostade rotfrukter.
Nr. 75544 • 199:-