Lättlagad lyxtorsk med godaste vita vinet till

Ugnsbakad krispig torsk med ärtor och mos

Enkelt, gott och nyttigt. Torsken är en underbar fisk att jobba med i köket. Det går liksom inte att misslyckas. Och adderar man lite extra goda ingredienser och tillbehör, är man hemma. Servera till denna krispiga variant ett glas kylskåpskallt mousserande vin. Smaklig!

Ingredienser 4 personer

Till moset

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • ½ del vispgrädde
  • salt
  • 1 msk smör

Till fisken

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • Salt
  • peppar
  • paprikapulver

Till ärtorna

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 1 msk senap

Gör så här

Lägg torsken i en smörad ugnsform, krydda med salt, peppar och paprikapulver.  Strö över osten och strö sedan ströbrödet över fisken. In i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Under tiden:

Koka upp grädden och tillsätt ärtorna. Smaka av med senap, salt och peppar.

Skala potatisen, dela i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll sedan av vattnet.

Mosa potatisen och vispa ner mjölken. Smaka av med salt och tillsätt smör. Rör om ordentligt.

Servera torsken med en (stor) klick potatismos och ärtorna till ett kylskåpskallt glas mousserande vin.


Vinliv tipsar!

Grand Roc Mont Blanc

Ett spännande vitt vin i välbalanserad stil och med fin frukt. Här hittar vi toner av äpplen, päron, citron, balanserad fräschör med närmast krispiga inslag och en liten honungsötma i avslut. Perfekt till en sallad på kyckling eller till ugnsbakad lax med rostade rotfrukter.

Nr. 75544 • 199:-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.