Drinkinspiration när det är som mörkast

Oxmånaderna kallas de mörka månaderna i Sverige. Vi jobbar oss igenom eländet. Därför är det viktigt att vi får bli inspirerade. Och idag kommer inspirationen från soliga tropikerna.

Att vi njuter med alla våra sinnen när vi äter och dricker är ingen nyhet. Helhetsupplevelsen är viktig, därmed ska ögat liksom smaklökarna tillfredsställas för att vi ska känna och nöjda. Följande är två recept på med stora kontraster, Tropik och Värme samt Is och Kyla. 

Det finns många möjligheter att bygga vidare på en temafest kring dessa drinkar, exempelvis gult och blått för Sverige, “Här spenderar jag helst min semester” eller (något allvarligare) ”klimatförändringarna”. Recepten som står ger en drink vardera.

Mango Tango

Den som letar efter en enkel drink att snabbt tillreda har hittat rätt. Blanda ingredienserna i ett glas med is. Tillsätt gärna mango både i och på glaset, för smak och dekoration. En enkel men god, tropisk törstsläckare. Vill du kanske kunna bjuda på en god bål? Bara addera bubbel (vatten eller alkohol), frysta frukter och bär samt is. Allt som behövs är,

 • 4 cl vodka
 • 2 cl citronjuice
 • 10 cl mangojuice

Isberg

Du som älskar havet, fascineras av naturens krafter och som önskar en vacker och annorlunda drink har hittat rätt! Denna drink görs i två delar och kräver viss förberedelse och framförhållning. Att göra ananas-och citronsyrasocker är första steget, och isberget (färdigställa drinken) steg två.

Steg 1: Ananas- och citronsyrasocker: Skär upp ananasen och lägg i en skål med socker och citronsyra. Låt detta stå och dra i ett dygn, men kom ihåg att röra om titt som tätt. När ett dygn gått ska det silas av.

 • 1 ananas 
 • 500 g socker
 • 10 g citronsyra

Steg 2: Isberg: Dags att bland ihop drinken. Börja med att blanda vodka, curacaolikör samt ananas-och citronsyralikör i en shaker. Häll på is och skaka ordentligt. Sila därefter upp i ett cocktailglas med en stor isbit i. 

 • 40 ml vodka
 • 15 ml ananas- och citronsyrasocker
 • 10 ml blå curacaolikör
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

  Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.