Göteborg och Stockholm vinnare för bästa vinlistor

De svenska krogarna Ett Hem i Stockholm och Heaven 23 i Göteborg tog hem guld när Star Wine List höll sin stora internationella final. Men de hade stenhård konkurrens när de bästa vinlistorna i 10 länder i Europa och Asien utnämndes i fem kategorier.

– Det är ett väldigt högt betyg till svenska sommelierer, krögare och ägare att Heaven 23 och Ett Hem kunde stå som vinnare i två av fem kategorier, säger Krister Bengtsson, grundare av den prisvinnande vin-guiden Star Wine List.

Star Wine List of the Year är Star Wine Lists tävling för att utse de allra bästa vinlistorna. Under det senaste året har 10 nationella tävlingar hållits i Europa och Asien, och måndagens final samlade de alldra bästa från dessa länder. 

Ett hem är det prisade hotellet med krog på Östermalm i Stockholm och Heaven 23 är restaurangen på Svenska Mässan Gothia Towers 23:e våning.

Fem av världens bästa sommelierer fanns i juryn: Pascaline Lepeltier, Paz Levinson, Marc Almert, Raimonds Tomsons och Arvid Rosengren. Juryn röstade oberoende av varandra med hänsyn till kriterierna bredd, djup, originalitet och prisvärde. 

Bland vinnarna i övriga kategorier återfanns 

Bästa lista på glas: Territoriet i Oslo samt Prism i Berlin

Special Jury Prize: Trivet i London

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.