Bästa vinerna från Piemonte under hundringen

Allt från Piemonte i norra Italien är inte svindyra viner från Barolo. Vinliv har ägnat helgen åt att prova viner under hundringen från regionen.

Här är bästa tipsen!

Pietro Di Campo Barbera Silenzio 2017

Nr 74255 89 kr

Fruktigt rött vin på druvan Barbera med en mjukare karaktär, mer bärig i len stil med inslag av både lakrits, kryddor. Passar perfekt till en enklare pasta som serveras med italiensk korv i tomatsås.

Grimaldi Dolcetto d’Alba 2017

Nr 2054 99 kr

Balanserat rött vin på den lite ovanliga druvan Dolcetto med karaktär av både mörk frukt, julkryddor och körsbär. Passar perfekt till vegetarisk lasagne som serveras med en sallad på ruccola.

Moscato d’Asti Gianni Doglia 2018

Nr 7925 89 kr

Mycket fruktigt pärlande vitt vin med sötaktiga inslag, ton av apelsin, citrus, päron med medellång eftersmak. Passar perfekt till en dessert på jordgubbar och vaniljglass med gräddiga toner.

Tirofune Barbera d´Asti 2016

Nr 71181 99 kr

Fint balanserat rött, lätt vin med mycket bäriga inslag, ton av hallon, röda bär, körsbär i frisk stil och med svala toner. Passar perfekt till kyckling i asiatisk stil med örtiga inslag av ångade grönsaker.

Langhe Chardonnay Stefano Farina 2015

Nr 76138 99 kr

Härligt vitt vin med lite smöriga toner, inslag av vit persika, fräschör, citrus, lime, gröna äpplen och en fin balans i avslut. Passar perfekt till smörstekta kantareller och smulad Västerbotten på surdegsbröd.

Du hittar vinerna på systembolagets hemsida

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.