Asiatisk mat när den är som enklast och bäst – kimchi fried rice

En snygg, fräsch och färggrann rätt är kimchi fried rice. Det är en asiatisk rätt där man blandar grönsaker, kimchi och ris och rätten görs direkt i stekpannan. Enkelt och supergott!  

Tips! Kimchi fried rice fungerar som en asiatisk pyttipanna så byt ut grönsaker mot det du har hemma. Vattenkastanjer, majs, sparris, purjolök, sugar snap peas– allt fungerar bra i den asiatiska rätten. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g morötter
  • 100 g salladslök
  • 200 g sojabönor
  • 125 g kimchi
  • 1 röd paprika
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 ägg
  • Salt och peppar
  • Rapsolja
  • 3 msk soja 
  • Koriander till servering
  • Hoisinsås till servering, kan uteslutas
  • 4 portioner ris

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Gör remsor av morötterna med hjälp av en potatisskalare. Hacka paprikan och strimla salladslöken. 

3. Stek ris, morötter, paprika och salladslök i rapsolja i en stekpanna. Häll i sesamfrön, soja och kimchi och rör om ordentligt. 

4. Stek äggen (sunny side up) på medelvärme i en stekpanna. Salta och peppra. 

5. Servera grönsaksriset med äggen, hoisinsås och hackad koriander. 


Vinliv tipsar!

Kakhuri Orange Dry Wine, 2020

Superhäftigt vin från Georgien i orange stil, alltså amberfärgat vitt vin med massor av spännande smaker. Här finns både strävhet, stenfrukter, torkade kryddor, julkryddig med inslag av äpple, päron och lite apelsin.

Nr. 2051 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.