Den ultimata cheeseburgaren med bästa rödvinet

Det här är det enklaste receptet på cheeseburgare som finns. Och det godaste! Man behöver inte krångla till det om man har riktigt bra råvaror. Satsa på riktigt bra högrev så kommer burgaren att bli perfekt. 

Vilken ost? Det finns många alternativ när det kommer till osten, kronan på verket. Getost, cheddar, brie eller till och med stilton. I det här receptet används cheddar eftersom det är en smakrik ost som de flesta tycker om. Välj gärna en som har lagrats i två år för extra mycket smak. 

Servera burgarna till ett glas rött på superdruvan Shiraz, vi har bästa tipset.

Ingredienser (4 stycken)

Burgare

  • 700 g högrev
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 8 skivor smakrik ost, exempelvis cheddar
  • 4 hamburgerbröd, exempelvis briochebröd och gärna varma

Tillbehör

  • Ketchup
  • Majonnäs 
  • Inlagd gurka
  • Tomat, skivad
  • Isbergssallad
  • Rödlök, skivad

Gör så här: 

1. Blanda högrev och salt och peppar i en stor skål. 

2. Dela upp i fyra portioner och forma burgaren till perfekta burgare. Pressa inte för hårt. 

3. Värm upp stekpannan på riktigt hög värme. Lägg i burgaren och stek i cirka 2 minuter. Burgaren är klar när den har fått en härlig stekyta mot stekpannan och nästan reser sig från pannan. När burgaren håller ihop så vänder du på den. Stek i cirka 2 minuter till och håll koll på när den går från medium rare till medium, beroende på hur du vill ha burgaren. 

4. Servera med ketchup, majonnäs och grönsaker i briochebrödet. Och ett glas rött i stora glas med djupa kupor. En perfekt matchning.

Vinliv tipsar!

Passo Grande Appassimento, 2023

Rött vin på appassimento-metoden från Apulien i södra Italien. Vinet har en generös smak med inslag av björnbär, choklad, mörka, mogna körsbär, viss eldighet i balans med fruktsöta inslag och en lång eftersmak.

Perfekt till en bit kött med massor av härliga smaker. Eller dito vegetariskt.

Nr 75199 • 75 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.