Publicerat 5/10 - 2021

Den ultimata cheeseburgaren med bästa rödvinet

Det här är det enklaste receptet på cheeseburgare som finns. Och det godaste! Man behöver inte krångla till det om man har riktigt bra råvaror. Satsa på riktigt bra högrev så kommer burgaren att bli perfekt. 

Vilken ost? Det finns många alternativ när det kommer till osten, kronan på verket. Getost, cheddar, brie eller till och med stilton. I det här receptet används cheddar eftersom det är en smakrik ost som de flesta tycker om. Välj gärna en som har lagrats i två år för extra mycket smak. 

Ingredienser (4 stycken)

Burgare

  • 700 g högrev
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 8 skivor smakrik ost, exempelvis cheddar
  • 4 hamburgerbröd, exempelvis briochebröd och gärna varma

Tillbehör

  • Ketchup
  • Majonnäs 
  • Inlagd gurka
  • Tomat, skivad
  • Isbergssallad
  • Rödlök, skivad

Gör så här: 

1. Blanda högrev och salt och peppar i en stor skål. 

2. Dela upp i fyra portioner och forma burgaren till perfekta burgare. Pressa inte för hårt. 

3. Värm upp stekpannan på riktigt hög värme. Lägg i burgaren och stek i cirka 2 minuter. Burgaren är klar när den har fått en härlig stekyta mot stekpannan och nästan reser sig från pannan. När burgaren håller ihop så vänder du på den. Stek i cirka 2 minuter till och håll koll på när den går från medium rare till medium, beroende på hur du vill ha burgaren. 

4. Servera med ketchup, majonnäs och grönsaker i briochebrödet. Och ett glas rött. En perfekt matchning.


Vinliv tipsar!

Casas Honestos Smooth

Spanskt rött vin på snygg box, en av de billigaste boxarna på Systembolaget.

Det här vinet dricker jag gärna till en smakrik lasagne (även vegetarisk) med massor av vitlök och mustig tomatsås.

Nr. 78460 • 169 kr