Det här är det enklaste receptet på cheeseburgare som finns. Och det godaste! Man behöver inte krångla till det om man har riktigt bra råvaror. Satsa på riktigt bra högrev så kommer burgaren att bli perfekt.
Vilken ost? Det finns många alternativ när det kommer till osten, kronan på verket. Getost, cheddar, brie eller till och med stilton. I det här receptet används cheddar eftersom det är en smakrik ost som de flesta tycker om. Välj gärna en som har lagrats i två år för extra mycket smak.
Servera burgarna till ett glas rött på superdruvan Shiraz, vi har bästa tipset.
Ingredienser (4 stycken)
Burgare
- 700 g högrev
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 8 skivor smakrik ost, exempelvis cheddar
- 4 hamburgerbröd, exempelvis briochebröd och gärna varma
Tillbehör
- Ketchup
- Majonnäs
- Inlagd gurka
- Tomat, skivad
- Isbergssallad
- Rödlök, skivad
Gör så här:
1. Blanda högrev och salt och peppar i en stor skål.
2. Dela upp i fyra portioner och forma burgaren till perfekta burgare. Pressa inte för hårt.
3. Värm upp stekpannan på riktigt hög värme. Lägg i burgaren och stek i cirka 2 minuter. Burgaren är klar när den har fått en härlig stekyta mot stekpannan och nästan reser sig från pannan. När burgaren håller ihop så vänder du på den. Stek i cirka 2 minuter till och håll koll på när den går från medium rare till medium, beroende på hur du vill ha burgaren.
4. Servera med ketchup, majonnäs och grönsaker i briochebrödet. Och ett glas rött i stora glas med djupa kupor. En perfekt matchning.
Vinliv tipsar!

Passo Grande Appassimento, 2023
Rött vin på appassimento-metoden från Apulien i södra Italien. Vinet har en generös smak med inslag av björnbär, choklad, mörka, mogna körsbär, viss eldighet i balans med fruktsöta inslag och en lång eftersmak.
Perfekt till en bit kött med massor av härliga smaker. Eller dito vegetariskt.
Nr 75199 • 75 kr