Vegansk tacos med kryddiga kikärtor

Uppdatera fredagstacon med en vegetarisk favorit: tacos med kryddiga kikärtor. Perfekt om man vill byta ut köttfärsen mot något gott och nyttigt vegoalternativ. 

Vill du hellre göra rätten vegetarisk så använd vanlig ost och gräddfil. Däremot är det ett enkelt sätt att testa vegansk mat – det smakar minst lika gott som med kött. 

Ingredienser (4 portioner)

  • En halv gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 450 g kikärtor, kokta 
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk chilipulver
  • 400 g sötpotatis
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 12 små tortillas

Tillbehör

  • Koriander
  • Lime
  • Picklad rödlök 
  • Vegansk ost
  • Vegansk crème fraiche 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna sötpotatisen till cirka 1 cm stora kuber. Blanda med olivolja och salta och peppra. Ugnsrosta tills gyllene, cirka 15–20 minuter. 

2. Hacka löken och finhacka vitlöken. Stek i olja tills de blir glansiga. Lägg i kikärtorna och blanda med saft från lime, chilipulver. 

3. Ta ut sötpotatisen från ugnen och blanda med kikärtorna.

4. Bygg dina tacos. Lägg kikärtsbladningen i botten och toppa med koriander, picklad rödlök, vegansk crème fraiche och vegansk ost. Avsluta med att pressa lime över!

5. Servera med ett glas vitt (veganskt) vin! Kylskåpskallt!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.