Het, hetare, hetaste rätten – underbara chili con carne

Gör så här

Stek färsen i oljan i en gjutjärnsgryta, tills färsen fått fin färg.

Skala och hacka lökarna. Blanda ner löken och låt den steka med en stund.

Smaka av med resten av kryddorna: chili, paprika, spiskummin, svartpeppar, salt och soja.

Lägg ner tomaterna. Låt allt koka ihop i ca 20 minuter.

Lägg i bönorna och låt koka i ytterligare 10 minuter.

Servera rykande het med ett gott glas svalt vin eller en öl.

Ingredienser 4 personer

2 gula lökar

400 g nötfärs

2 msk olja

Chili (torkad)

1 krm svartpeppar

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk flingsalt

1 msk japansk soja

1 burk hela tomater (à 400 g)

2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)

Nästa artikel
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.