Visste du att det är köttbullar är lika gott i december som årets alla andra månader? Nej, trodde väl det. Men nu vet du det och därför vill vi bjuda på bästa receptet på köttbullar. Lite mer vuxet, lite mer vinvänligt än bullarna på Ikea. Och med rött vin till… löjligt gott!
Köttbullar
Gör så här
1. Rör ihop ägg och grädde, senap och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
2. Hacka löken fint, stek på låg värme i 10 minuter. Blanda sedan löken med färsen, vitlöken, olivolja och kryddor i ströbrödsblandningen.
3. Bearbeta blandningen någon minut. Rulla köttbullarna, två matskedar per bulle.
4. Stek köttbullarna i rikligt med smör.
Servera med valfritt tillbehör, pasta eller varför inte som en tapa – och ett glas rött vin i ett glas med stor kupa.
Ingredienser till 1 kg köttbullar
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk olivolja
2,5 msk stark senap
1,5 dl ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg blandfärs
salt, svartpeppar, persilja
Smör till stekning
Vinliv tipsar!
La Vecchia Via Barbaresco
Snyggt balanserat vin från supertrendiga Barbaresco. Här hittar vi mycket fin balans med omisskännlig ursprungsprägel, inslag av kryddor, vitpeppar, örter, markerad strävhet med balanserande frukt och fräschör, lång eftersmak med milda röda bär.
Perfekt till en klassisk ostbricka eller en pasta med svamp.
Nr 74535 • 169 kr
8 svar på ”Bästa köttbullarna och godaste röda till”
Kommentarer är stängda.