Visste du att köttbullar är lika gott årets alla månader? Nej, trodde väl det. Men nu vet du det och därför vill vi bjuda på bästa receptet på köttbullar. Lite mer vuxet, lite mer vinvänligt än bullarna på Ikea. Och med rött vin till… löjligt gott!
Matcha med:

Solo Passione Rosso Verona, 2022
Smakrikt vin från regionen i Veneto i norra Italien. Här hittar vi mycket smak, inslag av mörka, mogna körsbär, björnbär, lite kaffe, kakao, fruktsötma, mjuka tanniner och balanserande fräschör i avslut.
Perfekt till en mustig burgare, pasta eller en hårt grillad köttbit med rostade rotfrukter.
99 kr • Nr 71931
Köttbullar
Gör så här
1. Rör ihop ägg och grädde, senap och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
2. Hacka löken fint, stek på låg värme i 10 minuter. Blanda sedan löken med färsen, vitlöken, olivolja och kryddor i ströbrödsblandningen.
3. Bearbeta blandningen någon minut. Rulla köttbullarna, två matskedar per bulle.
4. Stek köttbullarna i rikligt med smör.
Servera med valfritt tillbehör, pasta eller varför inte som en tapas – och ett glas rött vin i ett glas med stor kupa.
Ingredienser till 1 kg köttbullar
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk olivolja
2,5 msk stark senap
1,5 dl ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg blandfärs
salt, svartpeppar, persilja
Smör till stekning
Kommentarer är stängda.