Bästa köttbullarna och godaste röda till

Visste du att köttbullar är lika gott årets alla månader? Nej, trodde väl det. Men nu vet du det och därför vill vi bjuda på bästa receptet på köttbullar. Lite mer vuxet, lite mer vinvänligt än bullarna på Ikea. Och med rött vin till… löjligt gott!

Matcha med:

Solo Passione Rosso Verona, 2022

Smakrikt vin från regionen i Veneto i norra Italien. Här hittar vi mycket smak, inslag av mörka, mogna körsbär, björnbär, lite kaffe, kakao, fruktsötma, mjuka tanniner och balanserande fräschör i avslut. 

Perfekt till en mustig burgare, pasta eller en hårt grillad köttbit med rostade rotfrukter. 

99 kr • Nr 71931

Köttbullar

Gör så här

1. Rör ihop ägg och grädde, senap och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.

2. Hacka löken fint, stek på låg värme i 10 minuter. Blanda sedan löken med färsen, vitlöken, olivolja och kryddor i ströbrödsblandningen.

3. Bearbeta blandningen någon minut. Rulla köttbullarna, två matskedar per bulle.

4. Stek köttbullarna i rikligt med smör. 

Servera med valfritt tillbehör, pasta eller varför inte som en tapas – och ett glas rött vin i ett glas med stor kupa.

Ingredienser till 1 kg köttbullar

2 ägg

1 dl vispgrädde

2 msk olivolja

2,5 msk stark senap

1,5 dl ströbröd

1 gul lök 

2 vitlöksklyftor

1 kg blandfärs

salt, svartpeppar, persilja

Smör till stekning

Kommentarer är stängda.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.