Bästa köttbullarna och godaste röda till

Visste du att det är köttbullar är lika gott i december som årets alla andra månader? Nej, trodde väl det. Men nu vet du det och därför vill vi bjuda på bästa receptet på köttbullar. Lite mer vuxet, lite mer vinvänligt än bullarna på Ikea. Och med rött vin till… löjligt gott!

Köttbullar

Gör så här

1. Rör ihop ägg och grädde, senap och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.

2. Hacka löken fint, stek på låg värme i 10 minuter. Blanda sedan löken med färsen, vitlöken, olivolja och kryddor i ströbrödsblandningen.

3. Bearbeta blandningen någon minut. Rulla köttbullarna, två matskedar per bulle.

4. Stek köttbullarna i rikligt med smör. 

Servera med valfritt tillbehör, pasta eller varför inte som en tapa – och ett glas rött vin i ett glas med stor kupa.

Ingredienser till 1 kg köttbullar

2 ägg

1 dl vispgrädde

2 msk olivolja

2,5 msk stark senap

1,5 dl ströbröd

1 gul lök 

2 vitlöksklyftor

1 kg blandfärs

salt, svartpeppar, persilja

Smör till stekning

Vinliv tipsar!

Del Presidente Selvarossa

Rött härligt vin från soliga Apulien, den italienska klacken, på druvorna Negroamaro och Malvasia.

Vinet har en markerad solvarm fruktighet i mycket drickvänlig stil med inslag av mogna skogsbär, björnbär, kryddor, lite svartpeppar, choklad och fattoner i långs avslut.

Det här vinet dricker jag till en mustig köttgryta, till en pizza kebab eller till en riktigt god pasta bolognese med rikligt med parmesan.

Johan Franco Cereceda

Nr 50402 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.