Starka kvinnor bakom champagnes storhet

Champagnens utveckling har alltid präglats av mycket starka kvinnor. Och de har allt större inflytande idag. De historiska mest kända är Madame Clicquot och Madame Bollinger, då båda hade en avgörande roll för respektive champagnehus renommé.

Champagnes historia är mycket präglat av en rad intressanta kvinnor som satt sin prägel på både uttryck och utveckling. Flera av dem har haft stor påverkan inte minst inom områden som ledarskap, innovation och framstående hantverk.

Madame Clicquot

En av de mest kända kvinnorna inom champagnevärlden är Madame Barbe- Nicole Clicquot, känd som Veuve Clicquot. Efter att ha blivit änka vid 27 år övertog hon makens vinhandel och revolutionerade champagneframställningen.

År 1816 införde hon tekniken för att avlägsna jästsediment från flaskorna, en metod känd som remuage. Detta banbrytande steg förfinade champagnen och etablerade henne som en pionjär inom branschen.

Madame Bollinger

Lily Bollinger var en annan framstående kvinna vars namn är synonymt med starkt ledarskap och elegans inom champagnevärlden. Hon styrde Bollinger House från 1941 till 1971 och är känd för sina berömda ord: ”Jag dricker champagne när jag är glad, och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det när jag är ensam. När jag har sällskap anser jag det nödvändigt. Jag fruktar aldrig att vara för många.”

Hennes passion och hängivenhet för att upprätthålla och förbättra Bollingers höga kvalitetsstandarder präglar varumärket än idag.

Madame Latrive

Nutida kvinnliga ledare inom champagneindustrin har också gjort sina avtryck. Caroline Latrive, chef för Champagne Ayala, är en framstående figur inom branschen.

Hennes fokus på att behålla och förstärka egendomen Ayalas långa tradition av elegans och finess har cementerat henne som en modern förespråkare för kvalitet och hantverk.

Vinliv tipsar!

Ayala Brut Nature

Tokhajpat vin av förklarliga skäl. Torrt, torrt, torrt, stramt med rejäl dos citrussyra, inslag av gröna Granny Smith-äpplen, vit persika, citron och lime i egen stil men med fin balans och lagom längd med mineraliska inslag.

Perfekt till ceviche på lax och torsk som serveras på klassiskt vis.

Nr. 81438 • 639 kr

Till vinet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.