Rekord för champagneförsäljningen under pandemiåret 2021

Förra året dracks det mer champagne än någonsin. Runt om i världen såldes det 322 flaskor ädelt bubbel från distrikt Champagne i norra Frankrike. En galet stor ökning från året innan.

Försäljningen av champagne världen över slog nytt rekord pandemiåret 2021. Över 322 miljoner flaskor såldes för motsvarande närmare ofattbara 57 miljarder kronor. Det skriver nyhetsbyrån AFP.

Jämför med året innan, 2020, är det en över 30-procenting ökning. År 2020 föll exporten av champagne på grund av pandemin och vad den förde med sig. 

Dyrare viner för hemmabruk

En av anledningarna till den stora ökningen är att vi dricker avsevärt mer champagne hemma. Liksom vi gör med dyrare viner. Pandemin har fått oss att köpa dyrare viner för hemmabruk.

 -Kunderna har bestämt sig för att börja unna sig hemma och skapa nya stunder av delad gemytlighet, trots den dystra stämningen, kommenterar representanter för CIVC, organsiationen som marknadsför de franska bubbelvinerna.

Över 1000 olika champagner 

På Systembolaget finns idag omkring 1035 olika champagner, övervägande majoriteten på Beställningssortimentet. Prisspannet går från 189 kronor till hela 5890 kronor för en flaska om 75 centiliter.

De två billigaste är:

Den dyraste är:

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.