Bästa tre snittarna till lyxig champagne

Allt vin smakar bättre med mat. Allt! Champagne är inget undantag. Tvärtom. Här har vi mycket att vinna när vi matchar mat med det komplexa bubbelvinet. Och vad är bättre om inte snittar? Här har du dem, tre lyxigt enkla varianter! Som inte tar mer än en kvart att slänga ihop. Tre snittar som också går att servera som förrätt. Bon appétit!

Baconinlindad halloumi

Ingredienser fyra personer

1 pkt halloumi, ca 250 g
1 pkt bacon, ca 140 g
1 msk smör

Gör så här

  1. Dela halloumin i åtta jämnstora bitar.
  2. Linda bacon runt varje ostbit och stek i smör tills baconet blivit knaprigt.
  3. Servera à la minute

Överraskande välsmakande kombination där baconets animaliska järntoner gifter sig med champagnens minerala karaktär och där smörigheten möter vinets smöriga toner.

Laxtartar på surdegsbröd

Ingredienser fyra personer

100 g Salmalax
1 msk srirachamajonnäs
1 krm svartpeppar
1 tsk soya
8 skivor surdegsbaguette
1 msk finhackad koriander

Gör så här

  • Grovhacka laxen. Blanda med majonnäs, soya och peppar. Smaka av med flingsalt.
  • Lägg sedan på brödskivorna.
  • Toppa med finhackad koriander.
  • Servera aningen svalt.

Sältan i tartaren möter upp den saltminerala tonen i vinet utomordentligt, dessutom hittar vi en brödighet i champagnen som samspelar väl med surdegsskivorna.

Honungsmelon & serranoskinka

Ingredienser fyra personer

500 g melon, ca 1/2 honungs- eller galiamelon
80 g serranoskinka
tandpetare

Gör så här

  1. Dela melonen på hälften, skär bort skal. Tärna fruktköttet från ena halvan i jämnstora kvadrater.
  2. Ta en bit skinka och snurra ihop, fäst sedan med tandpetare på varje melonbit.
  3. Lägg upp på fint fat.

En härlig matchning där skinkans lite feta, nötiga smak harmonierar med mognadstonen i champagnen och melonens sötma med vinets tropiska frukttoner.

Vinliv tipsar!

Alice Bardot Cuvée Grande Réserve Brut

Spännande producent som här har en riktigt bra champagne tillverkat på de tre druvorna Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.

Härligt generisk ton med inslag av rostat bröd, citrus, gröna äpplen, lite ljus choklad, smörig med fin mineralisk karaktär, balans och medellång eftersmak. Klockren!

Det här vinet plockar jag gärna fram till picknicken eller till några enkla snittar jag slår ihop när det kommer oväntat besök.

Nr 51122 •  150 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.