Höstens härligaste honung

“Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.” 

Detta är ett av vår kära vän Nalle Puhs många kända citat. Exakt vad han menar med det får vara upp till var och en att avgöra.

Kanske syftar han till processen om hur honung blir till, eller till vetskapen om alla de hälsofördelar han snart kommer att dra nytta av.

50 000 blommor för ett gram

För att honung ska kunna bli till krävs bin och många blommor. För att producera ett gram honung krävs närmare bestämt att ett bi flyger till hela 50 000 blommor. 

Att vi ska kunna ta del av honungen är givetvis en tidskrävande process, som inte alltid går som på räls, men kort och gott kan man säga att honungen blir till när binas saliv blandas med nektarn.

Stärker immunförsvaret

Orsakerna till varför människan bör äta honung är många. Inte nog med att honung är gott så är detta söta guld fullt med vitaminer, mineraler och enzymer som stärker immunförsvaret. Honungen är dessutom slemlösande och hostdämpande! 

Det stimulerar och rensar levern, ökar fettförbränningen och kan därför även vara effektivt för den som vill gå ned i vikt. 

Honung istället för en kopp kaffe

Genom att dagligen äta honung sänker du även kolesterolvärdet och minskar därmed risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Vidare så neutraliserar honungen gaser i magen, minskar magsyran och förbättrar matsmältningen. 

Honung, som innehåller mycket energi och minskar trötthet, kan med fördel tas istället för kaffe eller godis. 

Magiskt med honung i ansiktet

Inte nog med allt detta – honung ger även en renare hy. Detta beror på att honungen har bakterie- och svampdödande effekter. I detta fall ska den dock inte placeras i munnen, utan på huden. Magiskt!

Är du på jakt efter ett mirakel så behöver du inte leta länge, det räcker med att besöka närmsta affär, biodlare eller varför inte själv ordna med en biodling på tomten?

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.