Godaste drinken för alla kaffeälskare

Espresso Martini är en av de mest populära drinkarna, kaffedrinkarnas kaffedrink, och den skapades av bartendern Dick Bradsell i slutet av 80-talet.

Det är en cocktail, bestående av espressokaffe, kaffelikör, exempelvis Kahlúa, och vodka, som serveras i ett Martiniglas. 

Man kan säga att den är ett alternativ till Irish Coffee, men den serveras kall och utan både whiskey och grädde. 

Detta är en elegant drink som förhöjer tillvaron och förvandlar kaffet till något alldeles extra. Därför är Espresso Martini också ett populärt val av drink efter middagen eller som en “wake-me-up”, det vill säga som en energibooster under kvällen eller mot baksmällan dagen efter.

Till frukost eller på kvällskvisten

Men drinken passar egentligen lite när som – till frukost, vid middagen, på festen, i trappen, i hallen – ja, du faller (för den lite när som helt enkelt och kanske även rent bokstavligt om du får i dig för mycket av den).

Bäst blir det om du själv gör espresso i en espressomaskin, alternativt köper hem espresso från ett närliggande café. Om inte heller det går så får du helt enkelt plocka fram ditt absolut godaste bryggkaffe. Ett tips är då att göra kaffet något starkare än vanligt så att smakerna kommer fram ordentligt i drinken vilket är viktigt för drinkens slutresultat.

Bästa receptet är det enklaste

För dig som själv blir sugen på den goda drycken nu, här kommer receptet.

  • 3 cl Vodka
  • 3 cl Kaffelikör (gärna Kahlúa)
  • 6 cl Espresso (alternativt starkt bryggkaffe)

Häll ingredienserna i en shaker och fyll upp med is. Skaka ordentligt tills dess att shakern blivit kall. Nu ska det också ha bildats ett fluffigt skum av kaffet. Därefter ska drinken silas upp i ett cocktailglas. För the final touch kan du lyxa till det genom att garnera med riven choklad eller några kaffebönor.

Drinken för alla kaffeälöskare

För dig som har något stort på gång och vill vara väl förberedd går det faktiskt att blanda ihop en större sats Espresso Martini och förvara i kylen upp till ett dygn. Avvakta med is tills dess att det är dags att plocka fram shakern och kaffebönorna till garnering. 

Så om du gillar både kaffe och alkohol är Espresso Martini drinken för dig!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.