Gnocchi är en snabb vardagsmiddag som är lättlagat och riktigt gott. Den innehåller klassiska italienska smaker som valnötter, spenat och parmesan. Busenkelt och utsökt!
Tips! Det här receptet innehåller färdigköpt gnocchi, men det är lätt att göra hemlagad gnocchi. Allt du behöver är vetemjöl, ägg och potatis.
Ingredienser (4 portioner)
- 2 msk olivolja
- 1 dl valnötter, hackade
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 150 g babyspenat
- 700 g färdig gnocchi
- Smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Rosta valnötterna tills gyllenbruna och lägg undan.
2. Värm upp resten av olivoljan i en stekpanna och stek gul lök och vitlök tills genomskinlig. Lägg i spenaten och låt den bli varm.
3. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
4. Lägg gnocchin i stekpannan med lök, vitlök och spenat. Lägg i de rostade valnötterna och rör om. Blanda i lite smör och salta och peppra. Servera med riven parmesan.
5. Servera med ett stort glas vitt vin, kylskåpskallt. Testa en Chardonnay, kanongott med massor av frukt, äpple och nötiga inslag.
Vinliv tipsar!
Enzo Bartoli Solo Enzo
Superexempel på hur bra ett vin under etiketten DOC Piemonte Rosso verkligen kan vara. Här hittar vi härlig frukt, liten örtig ton, fin balans mellan mjuka tanniner och rejäl fräschör, lättare stil och med en stor portion drickvänlighet.
Perfekt till italiensk antipasti, en pizza eller pasta med tomatsås eller till grillad fisk.