Gnocchi med spenat och valnötter

Gnocchi är en snabb vardagsmiddag som är lättlagat och riktigt gott. Den innehåller klassiska italienska smaker som valnötter, spenat och parmesan. Busenkelt och utsökt! 

Tips! Det här receptet innehåller färdigköpt gnocchi, men det är lätt att göra hemlagad gnocchi. Allt du behöver är vetemjöl, ägg och potatis. 

Matcha med:

Viva Valentina Rosé, 2024

Nr. 74960 • 99 kr

Ljusrosa rosévin i mycket lättdrucken stil. Här hittar vi inslag av röda bär, fräschör, jordgubbar, frusna smultron, frivola toner i överraskande välsmakande stil och snyggt välbalanserat.

Perfekt till en sallad, lättare pasta eller fisk, gärna tonfisk.

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 msk olivolja
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 g babyspenat 
  • 700 g färdig gnocchi
  • Smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här: 

1. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Rosta valnötterna tills gyllenbruna och lägg undan. 

2. Värm upp resten av olivoljan i en stekpanna och stek gul lök och vitlök tills genomskinlig. Lägg i spenaten och låt den bli varm.  

3. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet. 

4. Lägg gnocchin i stekpannan med lök, vitlök och spenat. Lägg i de rostade valnötterna och rör om. Blanda i lite smör och salta och peppra. Servera med riven parmesan. 

5. Servera med ett stort glas vitt vin, kylskåpskallt. Testa en Chardonnay, kanongott med massor av frukt, äpple och nötiga inslag.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.