Bästa bartendern bygger broar

En bartender arbetar med att servera drycker och lättare tilltugg. De hjälper gästerna som kommit för en härlig stund över baren. Det handlar om att bygga broar.

Bartenders arbetar bland annat på restauranger, nattklubbar, pubar och hotell. De blir inhyrda på bröllop och andra event. Det finns många utbildningar för att bli bartender i Sverige och runt om i världen. 

Många ungdomar åker till närliggande, varmare europeiska länder och utbildar sig över en sommar för att sedan jobba lite här och var en tid därefter. Några satsar helhjärtat och för vissa går det riktigt bra.


Världens bästa bartender

För den som känner sig manad att bli utmanad och recenserad finns det faktiskt tävlingar att ställa upp i. Detta är något som bland annat Stockholmskan Josephine Sondlo gjort. 

År 2017 utsågs hon i tävlingen World Class i Mexico City till en av världens bästa bartenders. År 2019 vann hon Bartender Talent Academy. Tävlingen arrangeras av den den franska cognactillverkaren Rémy Martin. 


Bok om mexikanskt brännvin

Josephines drink heter “Paragons of Grit” och består av Rémy Martin XO, oxiderat äppelvin, oxiderad riesling, rabarber, hojicha-te, absint, angostura och salt. 

Dessutom har hon tillsammans med Madeleine Rapp skrivit boken “Tequila & Mezcal – mexikanskt brännvin”.

Få juryn att drömma sig bort

Bartenders från hela världen deltar i just denna tävling och bedöms utifrån kriterier som “storytelling”, “skapandet” och “smaken”. Den tävlande ska helst få juryn att drömma sig bort. Samtidigt som drinken ska vara kreativ ska den också vara estetisk och det ska finnas en smakbalans.

Tänk att få ta del av dessa drinkar! Där bartenders skapar en egenkomponerad drink, genom vilken de ska uttrycka och förmedla sina talanger och samtidigt kommunicera en inspirerande historia om hur drinken uppkommit… Det är lätt att drömma sig bort!

Skippa Redbull vodka

Sitter du som läser på dessa unika egenskaper eller känner du någon som alltid levererar smakfulla och kreativa drinkar, och inte en Redbull vodka när du frågar? Då är det kanske dags att uppmana till fler festliga tillställningar som möjliggör för övning, kritik och glad stämning! 

VINLIV TIPSAR


LISCH Brännvin från Schlätta 

Mild, ren smak med toner av mineralitet, citrus, lite kryddig stil. Även inslag av torkade örter men med bra balans och lång, ren eftersmak med viss eldig eftersläng. Perfekt som den är till sillen eller varför inte till en cocktail?

NR: 55718, VOL: 500 ml, ALK: 32%, PRIS: 189 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.