Krämig tomatsoppa med pumpafrön och crème fraiche

Godaste maten nu under förkylningstider är väl tomatsoppan. Om du toppar med pumpafrön och crème fraiche blir konsistensen mer intressant. Så blir den lena tomatsoppan matigare med crunchen från pumpafröna och det krämiga, syrliga från crème fraichen.

Tips! Baka scones eller fillimpa för att få ett snabbt, nybakt bröd till soppan. Servera med en stark cheddar eller cream cheese. 

Krämig tomatsoppa

Gör så här:

1. Fräs den gula löken i lite olivolja i en tjockbottnad, stor kastrull. Den ska bara bli glansig och inte få färg.

2. Häll i vatten, krossade tomater, vatten, buljong, vitlök, basilika och socker. Låt sjuda i cirka 45 minuter. 

3. Mixa soppan slät i en mixer och häll tillbaka i kastrullen.

4. Häll över grädden och låt puttra i ytterligare en kvart. Salta och peppra.

5. Toppa soppan med créme fraiche och pumpafrön.

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 st gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker efter smak
  • 500 gram krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 4 dl vatten
  • 3 tärningar vegetarisk buljong eller motsvarande fond
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 1 dl crème fraiche 
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.