Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda saltlaken. Låt fisken ligga i den ca 1 timme.
Majonnäs:
Bryn smöret till majonnäsen. Låt det svalna.
Vispa äggulor med dijon och vinäger, droppa i olja och vispa, lite åt gången. Fortsätt vispa tills majonnäsen tjocknar.
Gör samma sak med det brynta smöret. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Fisken:
Ta upp hälleflundran. Torka av den. Peppra och stek kort i smör. Ugnsbaka i ca 10 minuter. Hacka mandlarna.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de mosade vitlöksklyftorna. Dela gemsalladen i två. Stek dem med snittytan ner tills dom fått en lite bränd yta. Salta.
Lägg upp hälleflundran, sallad och toppa med majonnäs och hackad mandel.
Ingredienser 4 personer
800 g hälleflundra
smör till stekning
peppar
Saltlag
1 l vatten
1 dl salt
Sallad
5 gemsallad
4 msk smör
3 klyftor vitlök, mosade
salt
Majonnäs
2 äggulor
1 msk sherryvinsvinäger
1 msk dijonsenap
100 g smör
1,5 dl rapsolja
flingsalt
Till servering
Mandlar, hackade