Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda saltlaken. Låt fisken ligga i den ca 1 timme.
Majonnäs:
Bryn smöret till majonnäsen. Låt det svalna.
Vispa äggulor med dijon och vinäger, droppa i olja och vispa, lite åt gången. Fortsätt vispa tills majonnäsen tjocknar.
Gör samma sak med det brynta smöret. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Fisken:
Ta upp hälleflundran. Torka av den. Peppra och stek kort i smör. Ugnsbaka i ca 10 minuter. Hacka mandlarna.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de mosade vitlöksklyftorna. Dela gemsalladen i två. Stek dem med snittytan ner tills dom fått en lite bränd yta. Salta.
Lägg upp hälleflundran, sallad och toppa med majonnäs och hackad mandel.
Ingredienser 4 personer
800 g hälleflundra
smör till stekning
peppar
Saltlag
1 l vatten
1 dl salt
Sallad
5 gemsallad
4 msk smör
3 klyftor vitlök, mosade
salt
Majonnäs
2 äggulor
1 msk sherryvinsvinäger
1 msk dijonsenap
100 g smör
1,5 dl rapsolja
flingsalt
Till servering
Mandlar, hackade
Vinliv tipsar!
Chateau Ste Michelle Chardonnay
Vitt vin på Chardonnay där vi hittar tydlig fruktton, inslag av gula plommon, äpplen, fin fatton, lite citrus och nöt i avslut. Perfekt till en grillad fisk med rostade rotfrukter och citron.
Nr. 644701 • 139 kr