Deviled Avocado Eggs (4pers)

Grillad avokado med tomatsalsa och burrata, recept av Niclas Tuomela.

Du behöver:

4 avokado
2 burrata
2 tomater
½ burk tomater (godaste du hittar)
1 silverlök finhackad
1 vitlöksklyfta riven
1/2 tsk chiliflakes 
1/3 dl olivolja
1 färskpressad lime
1 kruka basilika grovt strimlad
½ dl riven parmesan
Salt & svartpeppar

Gör så här:

  • Skär ut kärnorna i tomaterna och finhacka dessa, blanda med löken, chili och olivolja.
  • Grovhacka burktomaterna och blanda med olivolja och vänd ned i tomatsalsan, tillsätt sedan resten av parmesan och hälften av basilikan, glöm inte krydda och peppra
  • Dela och kärna ur avokadon, grilla snittytorna i en grillpanna, dela burratan i kvartar och lägg i fördjupningen i avokadon, garnera med lite chili och basilika, servera med tomatsalsan, krydda och toppa med lite basilika och parmesan över vid servering.

Vinet och maten

Denna rätt har sin inspiration från både amerikanska södern fast med italienska smaker, burratan och parmesanen bygger smakbryggan med vinet men som har en mjukhet som gör att det passar fint med vegetarisk mat.

Nashville Stories Red Velvet Blend

Rött vin från Italien på den spännande druvblandningen Montepulciano, Merlot och Sangiovese med massor av generösa inslag. Ekologiskt.

Balanserat rött vin med mjuk fruktsötma, inslag av både mörka bär, örter, smakrikt med ganska lång eftersmak i kryddig, körsbärslik stil.

Perfekt till lite mer smakrika rätter, gärna lasagne, grillat kött, hårdostar eller varför inte en riktigt saftig hamburgare med klassiska tillbehör.

Nr. 55284 • 229 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.