Parmesangratinerad kyckling med mumsigt vin till

En härlig vardagsmiddag eller till helgen. Krydda ordentligt och snåla inte med osten. Det brukar bli godare så. Och ännu godare blir det – naturligtvis – med ett glas rött, gärna aningen svalt. I stora kupor. Smaklig!

Ingredienser 4 portioner

  • 600 gram kycklingfilé
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 gram parmesanost
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm torkad salvia
  • 3 msk olivolja

Tillbehör:

  • 3 dl ris

Gör så här

Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem hastigt på hög värme i lite olivolja. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form.

Riv osten och blanda med crème fraichen i en bunke (men spara lite av osten). Pressa i vitlök och tillsätt salt, salvia och svartpeppar.

Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.

Strö över det sista av parmesanen innan servering.


Vinliv tipsar!

Sopron, Kékfrankos és Syrah, 2020

Synnerligen lyckad kombo där man blandar franska Syrah och ungerska Kékfrankos. Här hittar vi balanserat rött vin med inslag av röda bär, fattoner, mild chokladsötma, nyplockade blåbär, skogstoner och en överraskande finess i avslut.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.