Parmesangratinerad kyckling med mumsigt vin till

En härlig vardagsmiddag eller till helgen. Krydda ordentligt och snåla inte med osten. Det brukar bli godare så. Och ännu godare blir det – naturligtvis – med ett glas rött, gärna aningen svalt. I stora kupor. Smaklig!

Ingredienser 4 portioner

  • 600 gram kycklingfilé
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 gram parmesanost
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm torkad salvia
  • 3 msk olivolja

Tillbehör:

  • 3 dl ris

Gör så här

Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem hastigt på hög värme i lite olivolja. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form.

Riv osten och blanda med crème fraichen i en bunke (men spara lite av osten). Pressa i vitlök och tillsätt salt, salvia och svartpeppar.

Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.

Strö över det sista av parmesanen innan servering.


Vinliv tipsar!

Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot noir

Rött vin på Pinot Noir som älskar svala klimat och omvårdnad. Det verkar vinet få med råge. Här hittar vi finess, fin balans mellan syra, frukt och mjuka tanniner, röda bär, smultron, mineralisk karaktär, avrundad mjuk fruktighet, väl sammansatt och en medellång eftersmak i raffinerad stil. 

Nr. 55804 • 119 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.