Parmesangratinerad kyckling med mumsigt vin till

En härlig vardagsmiddag eller till helgen. Krydda ordentligt och snåla inte med osten. Det brukar bli godare så. Och ännu godare blir det – naturligtvis – med ett glas rött, gärna aningen svalt. I stora kupor. Buon appetito!

Ingredienser 4 portioner

  • 600 gram kycklingfilé
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 gram parmesanost
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm torkad salvia
  • 3 msk olivolja

Tillbehör:

  • 3 dl ris

Gör så här

Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem hastigt på hög värme i lite olivolja. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form.

Riv osten och blanda med crème fraichen i en bunke (men spara lite av osten). Pressa i vitlök och tillsätt salt, salvia och svartpeppar.

Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.

Strö över det sista av parmesanen innan servering.


Vinliv tipsar!

150+1 Barbera Piemonte

Härligt fruktigt rött vin från Piemonte på druvan Barbera som betraktas som regionens favorit, i synnerhet till den italienska maten.

Vinet har en fin balans, markerad fruktig karaktär med inslag av mörka körsbär i lättare stil, aningen salvia, saltlakrits, mörka bär med medellång eftersmak i drickvänlig stil.

Det här vinet dricker jag gärna till en gryta på kyckling och kikärtor och bladspenat eller till grillade auberginer som serveras med, olivolja, riven parmesanost och rostade rotfrukter.

Nr. 52915 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.