Bacalhau à Brás: En Smakrik Portugisisk Delikatess

Torkad och saltad bacalao är en viktig ingrediens i det portugisiska köket. Ett populärt sätt att tillaga bacalao är genom rätten Bacalhau à Brás. Vinliv tipsar!

Gör så här

Blötlägg bacalaon i kallt vatten i 24 timmar. Byt vatten flera gånger för att få bort överflödigt salt.

Koka den blötlagda bacalaon i vatten i 10-15 minuter, tills den är mycket mjuk. Ta bort skinnet och benen och smula fisken i mindre bitar.

Stek potatis i olivolja i en stor stekpanna tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödigt olja.

Stek lök och vitlök i samma panna. Tillsätt mer olja och stek den finhackade löken och vitlöken tills de är mjuka.

Lägg i bacalaon i pannan med löken och vitlöken. Rör om och låt det steka tillsammans i några minuter så att smakerna integreras.

Vänd sedan ner de stekta potatisskivorna i pannan med bacalao, lök och vitlök. Blanda försiktigt.

Slå äggen över blandningen och rör om kontinuerligt tills äggen stelnar och blandningen får en krämig konsistens.

Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Servera med ett gott glas vin.

Ingredienser 4 personer

400 g torkad och saltad bacalao
400 g potatis, tunt skivade
1 stor lök, finhackad
4 ägg
4 vitlöksklyftor, finhackade
Färsk persilja, grovt hackad
1 dl olivolja
Salt och peppar efter smak

Vinliv tipsar!

Porta 6 Branco, 2022

Nr 22018 • 84:-

Superfräscht vin från Lisboa-regionen i Portugal på lokala druvsorter. Här hittar vi härligt frukt, inslag av päron, blommor, gröna äpplen, tropiska inslag, citron och passionsfrukt i fin balans.

Perfekt till Portugals signaturrätt bacalao.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.