Krispig fläsksida med rotfruktspuré

Underbara fläsksida, stundtals bortglömd. Men här har du ett enkelt recept, ingredienserna är dessutom billiga(!), som funkar vilken tisdag som helst. Och med lite gott vin till, blir det plötsligt fredag. Så kan det gå.

Vintips!

Bodega Dorado Rioja

Nr 71182 | 79:-

Spännande vin från Rioja i mer modernt orienterad stil där tradition möter nytänkande. Här hittar vi toner som blåbär, röda bär, fin balans, friskt med örtiga inslag, medellång eftersmak i mycket drickvänlig stil.

Perfekt till fläsk, lamm eller fisk. Mångfacetterat.

Till VINET

Ingredienser 4 personer

Fläsksida

  • 800 g fläsksida
  • 2 msk vitt vin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt

Palsternackspuré

  • 400 g palsternacka
  • 100 g morötter
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vitt vin
  • Salt

Gör så här:

Fläsksida

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Gnid in fläsket med vitt vin och krydda med salt och paprikapulver.
  3. Lägg fläskbiten i ett foliepaket kring så att det täcker sidor och botten. Strö flingsalt över.
  4. Ugnsbaka i två timmar.
  5. Ta ut fläsket och foliepaketet. Lyft ur fläsket ur foliet, men spara spadet som du kan göra en sky på.
  6. Lägg fläsket i en ugnsfast form.
  7. Ugnsbaka i ca tio minuter på 250 grader.
  8. Smaka av med salt.

Rotfruktspuré

  1. Skär rotfrukterna i mindre bitar.
  2. Koka dem tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet. Tillsätt grädden.
  4. Låt koka upp och koka försiktigt tills grädden kokat in helt i rotfrukterna.
  5. Häll i crème fraiche. Stavmixa allt till en krämig konsistens.
  6. Smaka av med salt och eventuellt lite citron.
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.