Krispig fläsksida med rotfruktspuré

Underbara fläsksida, stundtals bortglömd. Men här har du ett enkelt recept, ingredienserna är dessutom billiga(!), som funkar vilken tisdag som helst. Och med lite gott vin till, blir det plötsligt fredag. Så kan det gå.

Ingredienser 4 personer

Fläsksida

  • 800 g fläsksida
  • 2 msk vitt vin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt

Palsternackspuré

  • 400 g palsternacka
  • 100 g morötter
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vitt vin
  • Salt

Gör så här:

Fläsksida

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Gnid in fläsket med vitt vin och krydda med salt och paprikapulver.
  3. Lägg fläskbiten i ett foliepaket kring så att det täcker sidor och botten. Strö flingsalt över.
  4. Ugnsbaka i två timmar.
  5. Ta ut fläsket och foliepaketet. Lyft ur fläsket ur foliet, men spara spadet som du kan göra en sky på.
  6. Lägg fläsket i en ugnsfast form.
  7. Ugnsbaka i ca tio minuter på 250 grader.
  8. Smaka av med salt.

Rotfruktspuré

  1. Skär rotfrukterna i mindre bitar.
  2. Koka dem tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet. Tillsätt grädden.
  4. Låt koka upp och koka försiktigt tills grädden kokat in helt i rotfrukterna.
  5. Häll i crème fraiche. Stavmixa allt till en krämig konsistens.
  6. Smaka av med salt och eventuellt lite citron.

Vinliv tipsar!

Valpolicella Valpantena Antiche Terre Venete, 2023

Nr 73184 | 139:-

Publikfavorit tillbaka med en spännande, ännu bättre årgång. Fin frukt i smakrik stil, vi hittar krydda, örter, medelhavskryddor, röda bär med viss fruktsötma, fin fräschör och en bra balans med medellång eftersmak.

Perfekt till krispig fläsksida med puré på rotfrukter eller sötpotatis.

Till VINET
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.