5 vinmissar du absolut inte ska göra i sommar

Vin i plastglas, eller för varmt vin när solen står i zenit och kvicksilvret på 25 grader… Nej, att maximera vinupplevelsen handlar om att spara pengar. För även billigt vin kan smaka gott.

Det finns några återkommande missar vi gör när det ska konsumeras vin. Ofta handlar det om stress, att vi helt enkelt inte hinner med allt när gästerna står på tröskeln och vill armbåga sig in på festen eller middagen.

För som vanligt handlar allt om att ligga steget före. Då är det en helt annan sak, då smakar vinet bättre. Även det som inte kostar skjortan.

Vinliv listar de viktigaste sakerna du måste undvika när du ska bjussa på vin.

För varmt
Se till att det vita vinet är kylskåpskallt. Det röda får gärna vara svalt, låt det stå en halvtimme i kylskåpet innan servering för bästa resultat. Då kommer frukt och fräschör fram.

För mycket
Häll aldrig upp för mycket i ett glas. Dels ser det inte så elegant ut, men vinet hinner bli varmt och slattarna känns mindre kul att få i sig. Glögg, anyone?

Till fel rätt
Barolo till sillen? Nej, trodde väl det. Läs på lite innan och kolla vad som går till respektive rätt. Sedan kan det alltid vara kul att ta ut svängarna.

Vid fel tillfälle
Öppna aldrig den där prestigaflarran du fick i födelsedag när de flesta gått och lagt sig. Tumregeln är ju att det borde du också ha gjort. Spara den till en middag. Och drick i tid.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.