Bästa huskurerna mot sensommarens halsbränna

Sommar – men det betyder inte att förkylning och halsbränna tar avstånd. Det finns alltid, höst, vinter, vår och sommar. Aldrig välkommen, men ändå tränger den sig på. 

Troligen har du tidigare själv gjort, eller i alla fall hört talas om, en variant av den kända huskuren baserad på vatten, citron, ingefära och honung. Drick den, gärna förebyggande annars snabbt som attan, så ska du snart må bättre!

Även om du är frisk nu så kan det vara bra att vara förberedd, och varför inte då ha ett gäng olika recept på huskurer att välja mellan.

 • Bikarbonat i vatten
  Genom att neutralisera magsyran så att den blir mindre frätande kan du minska halsbränna. Detta gör du genom att blanda en halv tesked bikarbonat (som är basiskt) i 1-1,5 dl vatten.
 • Kanelte
  Då kanel är antiinflammatoriskt och även bra för matsmältningen är det en utmärkt krydda att brygga te på vid halsbränna. Tillsätt gärna lite honung efter att du låtit koka kanel med vatten i några minuter.
 • Vitvins- eller äppelcidervinäger
  Även vinäger stimulerar matsmältningen och är generellt bra mot olika typer av magbesvär. Att dricka en skvätt vinäger blandat med vatten, förslagsvis en stund innan maten, fungerar därför som en bra huskur mot halsbränna.

För den som hellre vill äta något finns ytterligare några tips på olika huskurer.

 • Ät en väl mogen banan
  Orsaken till att banan kan hjälpa mot halsbränna är för att den stimulerar salivproduktionen och hjälper därför slemhinnorna som ett skydd mot magsyran. Den höga kaliumhalten i en banan hjälper även till att minska magsyran.
 • Papaya
  Denna frukt sägs kunna neutralisera magsyran så att den blir mindre smärtsam.
Nästa artikel
10 härliga sommarviner
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

  Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.