Gårdagens rester blir kvällens delikatess

Somliga beskriver det som att all hjärnkapacitet är förbrukad efter en dag på jobbet eller helt enkelt utanför hemmet och att det kort och gott är omöjligt att fatta ett enda beslut till, även om det handlar om en sådan småsak som vad som ska lagas till middag.

Det spelar egentligen ingen roll vilken veckodag det är. När väl det är dags att laga mat är det lätt att fantasin liksom låser sig. Men räddningen är nära.

En hjälpande hand finns nämligen endast ett klick bort. Du har säkerligen hört talas om TikTok, men om du ännu inte skaffat appen som tidigare gjort sig känd för globalt trendande danser eller utmaningar så kanske du inte är bekant med alla de ”subcommunitys” som skapats där. TikTok är nämligen en ultimat källa för att finna maträtter som trendar och inspiration om smarta tips vad det gäller enkel matlagning.

App-frälst

Du som redan är frälst av appen känner säkert igen denna food-tok-delikatess. Övriga läsare lär få mersmak efter detta.

Salmon Rice Bowl är perfekt för dig som har kvar av gårdagens laxrester och annat ätbart krimskrams, men som inte har någon aning om vad du ska göra av det. 

Bowl-frälst

Som bas (och som “måsten”) behöver du endast lax och ris. Börja därför med att fylla en skål med lax och ris och lägg även dit en isbit. Värm detta i mikron i 1 minut. Efter detta fyller du på med övriga ingredienser, som alltså är helt beroende på vad du har att tillgå och vad du tycker om. De ingredienser som verkligen kan rekommenderas är sojasås, sriracha, mayonnaise, avokado, rostad tång och kimchi. För ytterligare smak och textur kan du med fördel även addera gurka, salladslök och sesamfrön. 

Rest-frälst

Råkar du nu istället ha lite kött, eller några andra grönsaker, släpp lös fantasin och låt den göra jobbet!

Poängen är att hålla det enkelt, fantastiskt gott och framförallt ekonomiskt och mindre svinn. Det kan inte bli bättre? Likt en taco. Toppen för sällskap där alla kan addera vad de har och känner för.

Testa genast och se kvällens matlagning som en källa till effektivitet, kreativitet och glädje!


VINLIV TIPSAR

OmnipolloFantom IPA

Fruktig smak men med en tydlig beska. Sötma från ananas, passionsfrukt och grapefrukt balanseras med rosmarin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av lamm- och nötkött.

NR: 35960, VOL: 330 ml, ALK: 6,1%, PRIS: 33,90 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.