Visst, när det är rekordvarmt tar vi oss gärna en lager. Men till grillningen, i synnerhet köttet, är det
alltid som godast med ett riktigt, riktigt gott vin. Och då får det kosta. Vinliv har valt utr tre favoriter
som gör grillmiddagen till lyx.

Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz, 2019
Nr 91223 • 229:-
Smakintensivt vin från Australien och en av landets bästa vinproducenter, här med en blandning på Cabernet Sauvignon och Shiraz. Vinet har en mustig karaktär, inslag av mörka bär, björnbär, kryddiga toner, svarta vinbär, vanilj, fat och en lång eftersmak i rik, generös stil.
Perfekt till grillad oxfilé som serveras med krämig potatissallad och en egengjord aioli.

Koyle Royale Cabernet Sauvignon, 2020
Nr 90495 • 189:-
Rent vin på Cabernet Sauvignon från Chiles inland, inte långt från Andernas lite svalare klimat där druvan stormtrivs. Vinet har en markerat sträv ton med inslag av kaffe, vanilj från faten, mörka bär,
svarta vinbär, örter, mörka plommon med en avslutande fräschör.
Passar ypperligt till grillade chuck rolls som serveras med krispig melonsallad och vita bönor i
tomatsås.

Seghesio Sonoma Zinfandel, 2020 (FS)
Nr 22562 • 245:-
Jättehärligt rött vin från Kalifornien och ett av de stora husen, Seghesio. Här har vi massiv fruktkaraktär, inslag av kakao, plommon, blåbär, liten fatsötma, mint, viss strävhet, bra kropp och en relativt lång eftersmak i mustigt fruktig stil.
Perfekt till en ruggigt god lammstek på grillen som serveras med egengjord potatisgratäng med
färskriven tryffel.