Klassisk löjromstoast svenskt världsarv

Löjromstoasten, enkel som elegant aptitretare, borde klassas som världsarv. Men till dess, får avnjuta den med bästa vinet.

Gör så här

Stek surdegsbrödet i smör tills de är gyllenbruna och knapriga.

Fördela löjrom jämnt över varje brödskiva. Anpassa mängden efter din egen smak.

Lägg en liten klick crème fraiche ovanpå romen på varje skiva.

Strö över fint hackad rödlök och grovhackad färsk dill på varje toast.

Dekorera varje löjromstoast med en skiva citron och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera med ett glas vin.

Ingredienser

Färskt surdegsbröd skuret i tunna skivor
Smör
Löjrom
Crème fraîche
Rödlök, fint hackad
Färsk dill, grovhackad
Citronskivor för dekoration
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Vinliv tipsar!

Gala Pinot & Ryzlink

Överraskande välsmakande bubbel från Tjeckien på 80 procent Pinot Noir och resterande del Welschriesling. Vinet har en mycket fin struktur, inslag av citron, lime, gröna äpplen, lite jästig underton, frisk med mineralisk karaktär, medellång eftersmak med mjuka bubblor och en efterhängsen fräschör.

Perfekt till en löjromstoast av bästa sort.

Nr 56740 · 419:-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.