Löjromstoasten, enkel som elegant aptitretare, borde klassas som världsarv. Men till dess, får avnjuta den med bästa vinet.
Gör så här
Stek surdegsbrödet i smör tills de är gyllenbruna och knapriga.
Fördela löjrom jämnt över varje brödskiva. Anpassa mängden efter din egen smak.
Lägg en liten klick crème fraiche ovanpå romen på varje skiva.
Strö över fint hackad rödlök och grovhackad färsk dill på varje toast.
Dekorera varje löjromstoast med en skiva citron och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera med ett glas vin.
Ingredienser
Färskt surdegsbröd skuret i tunna skivor
Smör
Löjrom
Crème fraîche
Rödlök, fint hackad
Färsk dill, grovhackad
Citronskivor för dekoration
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Vinliv tipsar!
Gala Pinot & Ryzlink
Överraskande välsmakande bubbel från Tjeckien på 80 procent Pinot Noir och resterande del Welschriesling. Vinet har en mycket fin struktur, inslag av citron, lime, gröna äpplen, lite jästig underton, frisk med mineralisk karaktär, medellång eftersmak med mjuka bubblor och en efterhängsen fräschör.
Perfekt till en löjromstoast av bästa sort.
Nr 56740 · 419:-