Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skär potatisen i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken.
Finhacka lagerbladen och blanda med örterna.
Lägg lök, potatis och hela vitlöksklyftor i en smord långpanna. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar.
Blanda runt tillsammans med hälften av örtblandningen. Spara den andra hälften till lammsteken.
Blanda olja och honung med resten av örtblandningen. Gnid in lammsteken med denna.
Skjut grönsakerna åt kanterna på långpannan och placera lammsteken i mitten. Krydda försiktigt med salt och peppar.
Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av steken.
Rör ihop vin, soja och kalvfond. Häll blandningen i långpannan.
Sänk värmen i ugnen till 175°C. Sätt in steken i ugnen. Tillaga i ca en timme. Ös ett par gånger under tillagningen.
Klart: När innertemperaturen är 65–70°C.
Ta ut och låt köttet vila 10 minuter i smörpapper.
Skär steken i skivor och servera med potatis- och lökblandningen och ett härligt glas rött vin.