Chorizo i rödvin med ugnsbakad potatis

Gott, enkelt, billigt och mycket, mycket vinvänligt. Vinet du dricker kan mycket väl också användas i matlagningen. Bästa bryggan!

Ingredienser

4 personer
  • 2 schalottenlökar
  • 500 g färska chorizokorvar
  • 2 dl rödvin
  • 300 g körbärstomater
  • ½ dl hackad persilja
  • Ugnsrostad potatis
  • 600 g potatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt efter behag

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i jämna bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta försiktigt. Tillaga i ugn i ca 25 minuter.

Skala och hacka löken. Skär korven i jämna bitar, ca 3 cm breda.

Stek chorizon tills fettet börjar släppa. Lägg i hackad lök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vinet och låt koka några minuter.

Dela tomaterna på hälften och lägg i pannan med chorizon. Pressa ner vitlöken, rör om. Låt allt sedan sjuda tills tomaterna mjuknat. Blanda ner persiljan och smaka av med salt.

Servera med potatisen och en skiva surdeg. Och ett glas vin.

Vinliv tipsar!

4 röda superviner från Portugal

Snacka om valuta för pengarna men att vinerna inte bara är enormt prisvärda utan också har ett egensinne mitt all sin strålande karaktär.

Till vineRNA
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.