Gott, enkelt, billigt och mycket, mycket vinvänligt. Vinet du dricker kan mycket väl också användas i matlagningen. Bästa bryggan!
Ingredienser
4 personer
- 2 schalottenlökar
- 500 g färska chorizokorvar
- 2 dl rödvin
- 300 g körbärstomater
- ½ dl hackad persilja
- Ugnsrostad potatis
- 600 g potatis
- 3 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- Salt efter behag
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i jämna bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta försiktigt. Tillaga i ugn i ca 25 minuter.
Skala och hacka löken. Skär korven i jämna bitar, ca 3 cm breda.
Stek chorizon tills fettet börjar släppa. Lägg i hackad lök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vinet och låt koka några minuter.
Dela tomaterna på hälften och lägg i pannan med chorizon. Pressa ner vitlöken, rör om. Låt allt sedan sjuda tills tomaterna mjuknat. Blanda ner persiljan och smaka av med salt.
Servera med potatisen och en skiva surdeg. Och ett glas vin.
Vinliv tipsar!
4 röda superviner från Portugal
Snacka om valuta för pengarna men att vinerna inte bara är enormt prisvärda utan också har ett egensinne mitt all sin strålande karaktär.
Till vineRNA