Publicerat 29/3 - 2021

Magisk rätt med pulpo och potatispuré

En rätt att fullständigt älska och med lite vitt vin är den helt magisk. Den är lätt att tillaga, går förhållandevis snabbt och med en riktig snygg uppläggning är den värd en resa i sig: välkommen till pulpuns värld, den åttaarmade bläckfisken.

Pulpo med pikant potatispuré

Ingredienser 4 personer

Pulpo
600 g förkokt pulpo
Smör för stekning
1 tsk Salvia
Flingsalt
2 msk citron
Olivolja 

Potatispuré
500 g potatis
2 vitlöksklyftor
1,5 dl mjölk
1,5 dl crème fraiche
½ dl hackad persilja
2 smk smör
Flingsalt
Peppar
1 msk citron

Gör så här

Potatispurén

  • Skala och koka potatisen mjuk med vitlökarna. 
  • Häll sedan bort vattnet och ta bort vitlökarna.
  • Häll i mjölken, pressa potatisen väl, häll sedan i crème fraiche och smör. Rör om.
  • Smaka av med salt, peppar och citron. 
  • Häll ner persiljan, rör om innan servering.

Pulpon

Gnid in pulpon med lite olivolja och flingsalt. 
Stek på hög värme i smör i några minuter på varje sida, tills den fått fin färg.
Krydda med flingsalt, peppar och citron.
Ta bort från pannan och skär den i mindre bitar.

À la minute!

Servera pulpon och potatispurén à la minute. Ringla lite fin olivolja över rätten. 

Och till det ett glas vitt vin, kylskåpskallt.


Vinliv tipsar!

Casteloro Vino Bianco

Vitt vin från Italien till ruskigt bra pris och ett sådant där vin som man bara spontant gillar och gärna dricker vide ett skönt strandhängt till lite calamares.

Vinet har en fin balans, markerade fruktig karaktär med både citron, gröna äpplen, lite vit persika och fin fräschör med medellång avslit i ren, drickvänlig stil.

Det här vinet dricker jag som sagt gärna till lite calamares, lite citron på eller bara som det är. Men jag dricker det väl kylt, gärna kylskåpskallt.

Nr 50080 • 59kr