Visst är det oslagbart, grillade räkor och ett glas kylskåpskallt vitt vin. En av de enklaste men också mest fantastiska kombinationerna. Eller som man säger: Match made in heaven.
Gör så här
Lägg träspett i blöt.
Blanda olivolja, soja, sriracha, vitt vin, sweet chili, salt, peppar och citronsaft i en bunke.
Lägg i räkorna, blanda runt och låt ligga i minst 10 minuter.
Trä räkorna på spett.
Grilla räkspetten på riktigt hög värme, en minut på varje sida.
Lägg upp spetten på ett fat. Pressa citron och strö lite hackad persilja på.
Servera till en enklare grönsallad med ett glas kylskåpskallt vitt vin.
Ingredienser 4 personer
20 jätteräkor (ASC-märkta)
5 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
1 msk sriracha
0,5 msk citronsaft
2 msk vitt vin
1 msk sweet chili-sås
Hackad persilja.
Vinliv tipsar!
POSE Sparkling Brut Blanc-de-Blancs
Lättsamt, lättdrucket med fin balans, inslag av päron, gröna, mogna äpplen, lite nektarin och mjuka bubblor med liten avslutande fruktsöt ton.
Perfekt som pratvin eller välkomstskål.
Johan Franco Cereceda