Sensommarens 7 lyxviner som är ljuvliga till grillen

Visst ska vi kosta på oss lite lyx nu när sommaren nått zenit. För grillen har vi ju inte ställt undan och kvällarna kräver lite kraftigare vin, rött med karaktär, komplexitet och lång eftersmak. Vinliv tipsar om sensommarens 7 favoriter. 

Château Bouscassé 2018

Nr 2204 • 179:-

Supersträvt från Madiran på majoriteten Tannat, områdets ikoniska druva som ger sträva viner. Här hittar vi markerad fräschör i balans med både frukt, strävhet, inslag av plommon, svarta oliver och fat. Ett vin som bör lagras eller luftas i karaff några timmar innan servering.

Perfekt till en grillad köttbit, gärna med smakrika tillbehör och feta såser.

Gran Faustino I Gran Reserva 2004

Nr 95214 • 499:-

Synnerligen välproducerat vin i klassisk Riojastil på druvblandningen Tempranillo, Graciano och Mazuelo. Härliga mognadstoner i vinet, fat, vanilj, kokos, torkad frukt, kryddor, salvia, choklad, kaffe, liten läderaktig karaktär och med både liten strävhet och fräschör i avslut. Strålande!

Perfekt till grillade lamminnanlår som serveras med krämig röra på svamp och ugnsrostad potatis med örter.

Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz, 2019

Nr 91223 • 229:-

Smakintensivt vin från Australien och en av landets bästa vinproducenter, här med en blandning på Cabernet Sauvignon och Shiraz. Vinet har en mustig karaktär, inslag av mörka bär, björnbär, kryddiga toner, svarta vinbär, vanilj, fat och en lång eftersmak i rik, generös stil.

Perfekt till grillad oxfilé som serveras med krämig potatissallad och en egengjord a

Montessu Agricola Punica, 2020

Nr 95424 • 169:-

Kul med vin från Sardinien, Italiens fantastiska ö som gör bättre och bättre viner. Bra exempel, ett vin med tydlig fruktton, inslag av fat, plommon, lite torkad frukt, tapenade, julkryddor, hallon och piptobak med liten fruktsötma i avslut.

Mycket gott till grillat vilt som serveras med gräddig sås och rostade morötter.

Veronica Ortega Quite, 2021

Nr 94224 •220:-

En stor portion egensinne från en av Spaniens absolut mest spännande vinproducenter. Här hittar vi en tydlig mineralisk klang med inslag av både vilda hallon, frysta jordgubbar, örter, fat, pepprig i stilen och med härlig balans. Drick idag eller lagra tio år.

Perfekt till grillad blodkorv som serveras med potatismos med färskriven

Vallegre Touriga Nacional, 2022

Nr 92837 •159:-

Portugal, Portugal, Portugal… alltså vilka viner och vilken prisvärdhet. Fortfarande lite av en hemlighet. Vi har här ett vin med smakintensitet, svarta oliver, salvia, mogna skogsbär, björnbär, kryddor och en lång eftersmak i smakrik stil.

Mycket gott till en köttgryta eller en burgare på högrev som serveras med pommes och bea.

Montes Alpha Pinot Noir, 2021

Nr 2721 •169:-

Vinerna från Chile på Pinot Noir har blivit mer elegant de senaste åren. Spännande variant på Pinot med tydliga inslag av julkryddor, nougat, fattoner, örter, fräschör med aningen pepprig ton och massor av röd frukt som bör, jordgubbar och mogna hallon.

Passar perfekt till en grillad kyckling med rostade rotfrukter och citron.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.