Passa på att överraska dig själv och släng ihop världens godaste recept på falukorv och potatismos. Tar knappa halvtimmen att få ihop. Och glöm inte att servera med ett glas rött.
Ingredienser för 4 portioner
- 600 g Falukorv
- 2 st rödlökar
- 200 g Körsbärstomater
- 2 msk senap
- 2 msk ketchup
- 100 g riven ost
- Salt och peppar
- 800 g potatis
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- 1 dl mellanmjölk
- Salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med moset. Skala, halvera, koka.
Under tiden:
Skär lök i tunna skivor, halvera tomaterna.
Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en ugnsfast form.
Skär skåror i falukorven. Häll på senap och ketchup mellan skivorna. Strö på riven ost. Lägg lök och tomater runt om korven.
In i ugn ca 20 minuter.
Under tiden:
Häll av vattnet på potatisen, tillsätt smör, mjölk, olivolja. Mosa allt till den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.
Servera korv och mos med ett glas rött!
Vinliv tipsar:

ALDO Vertumnus 1591
Intressant vin på en härlig druvblandning: De italienska druvorna Sangiovese, Negroamaro och Nero di Troia som blandas med den internationella Merlot. Vinet har en markerad fruktintensitet, det är smakrikt med inslag av både vanilj, mörka bär, mogna körsbär, mocka, lite örter i riktigt fin balans.
Perfekt till en smakrik lasagne, gärna vegetarisk, eller en bit kött.
219 kr • Nr 52184