Passa på att överraska dig själv och släng ihop världens godaste recept på falukorv och potatismos. Tar knappa halvtimmen att få ihop. Och glöm inte att servera med ett glas rött.
Ingredienser för 4 portioner
- 600 g Falukorv
- 2 st rödlökar
- 200 g Körsbärstomater
- 2 msk senap
- 2 msk ketchup
- 100 g riven ost
- Salt och peppar
- 800 g potatis
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- 1 dl mellanmjölk
- Salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med moset. Skala, halvera, koka.
Under tiden:
Skär lök i tunna skivor, halvera tomaterna.
Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en ugnsfast form.
Skär skåror i falukorven. Häll på senap och ketchup mellan skivorna. Strö på riven ost. Lägg lök och tomater runt om korven.
In i ugn ca 20 minuter.
Under tiden: Häll av vattnet på potatisen, tillsätt smör, mjölk, olivolja. Mosa allt till den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.
Servera korv och mos med ett glas rött!
Vinliv tipsar:

Ascot Pinot Noir
Sommarbär i härlig Pinot Noir från Kalifornien. Här hittar vi också inslag av röda körsbär, liten vaniljsötma, julkryddor, fin balans, fattoner, ljus choklad, smultron och jordgubbar i fint sammansatt, druvpräglad stil.
Perfekt till en Wallenbergare som serveras med klassiska tillbehör. Eller till godaste falukorven. Servera vinet gärna en smula svalt.
Nr 5525001| 109:-