Ingredienser 8 bröd
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 3 msk olivolja
- 13 dl vetemjöl
Ingredienser fyllning
- Chuckrolls 600 gram
- 1 rödlök
- 1 liten burk tryffelmajonnäs
- 2 gula paprikor
- Isbergssallad
- Salt
- Peppar
Gör så här
Smula ner jäst i en stor bunke, värm vattnet så det är fingervarmt. Häll i lite vatten i bunken och rör om tills jästen lösts upp.
Häll i resten av vattnet, saltet, honungen samt olivoljan. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i en timme. Sätt ugnen på 250 grader.
Under tiden:
Gör en härlig valfri röra/fyllning.
Vinlivs favorit är smörstekt chuckrolls som sedan skärs i tunna skivor och blandas med hackad isbergssallad, finskuren rödlök, tryffelmajonnäs och gul paprika i tunna strimlor.
Fortsätt sedan med brödet. Ta upp degen och lägg på en mjölad arbetsbänk, dela degen i 8 jämnstora bitar.
Forma bitarna till bollar, kavla sedan ut till runda kakor, 10 centimeter i diameter.
Lägg bröden på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i cirka 8 minuter. Låt sedan svalna på ett galler under bakduk.
Skär upp, fyll bröden med röran.
Servera till ett glas gott rött vin, med fördel från Barolo.
Shahiat tayiba!
Vinliv tipsar!

Rött vin från Italien i specialdesignad guldskimrande flaska, med ett innehåll på druvorna Sangiovese och Primitivo.
Eldigt, smakintensivt vin med härligt markerad fruktighet, inslag av båda skogsbär och blåbär med liten vaniljsötma och lång, mustig eftersmak i höstlig stil.
Det här vinet dricker jag gärna till en köttigare, mer smakintensiv rätt, gärna med lite mellanösternkryddning till.
Johan Franco Cereceda
Nr. 54322 • 99 kr