Publicerat 28/4 - 2021

Pita på chuckrolls, sallad och tryffelmajonnäs med bästa vinet

Ingredienser 8 bröd

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl

Ingredienser fyllning

  • Chuckrolls 600 gram
  • 1 rödlök
  • 1 liten burk tryffelmajonnäs
  • 2 gula paprikor
  • Isbergssallad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Smula ner jäst i en stor bunke, värm vattnet så det är fingervarmt. Häll i lite vatten i bunken och rör om tills jästen lösts upp.

Häll i resten av vattnet, saltet, honungen samt olivoljan. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. 

Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i en timme. Sätt ugnen på 250 grader.

Under tiden:

Gör en härlig valfri röra/fyllning.

Vinlivs favorit är smörstekt chuckrolls som sedan skärs i tunna skivor och blandas med hackad isbergssallad, finskuren rödlök, tryffelmajonnäs och gul paprika i tunna strimlor.

Fortsätt sedan med brödet. Ta upp degen och lägg på en mjölad arbetsbänk, dela degen i 8 jämnstora bitar.

Forma bitarna till bollar, kavla sedan ut till runda kakor, 10 centimeter i diameter.

Lägg bröden på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i cirka 8 minuter. Låt sedan svalna på ett galler under bakduk.

Skär upp, fyll bröden med röran. 

Servera till ett glas gott rött vin, med fördel från Barolo.

Shahiat tayiba!


Vinliv tipsar!

Ricossa Barbera Nebbiolo Bag in Box

Smakrikt rött på flera druvor, ett välbalanserat vin med bra frukt, inslag av röda bär, kryddor, torkade örter, liten vaniljsötma, rejäl fräschör med viss fyllig ton och relativt lång eftersmak.

Det här vinet dricker jag gärna till en hamburgare med klassiska tillbehör eller till en mustig pasta med köttfärssås och rikligt med parmesan.

nr 53138 • 289 kr