Pita på chuckrolls, sallad och tryffelmajonnäs med bästa vinet

Ingredienser 8 bröd

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl

Ingredienser fyllning

  • Chuckrolls 600 gram
  • 1 rödlök
  • 1 liten burk tryffelmajonnäs
  • 2 gula paprikor
  • Isbergssallad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Smula ner jäst i en stor bunke, värm vattnet så det är fingervarmt. Häll i lite vatten i bunken och rör om tills jästen lösts upp.

Häll i resten av vattnet, saltet, honungen samt olivoljan. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. 

Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i en timme. Sätt ugnen på 250 grader.

Under tiden:

Gör en härlig valfri röra/fyllning.

Vinlivs favorit är smörstekt chuckrolls som sedan skärs i tunna skivor och blandas med hackad isbergssallad, finskuren rödlök, tryffelmajonnäs och gul paprika i tunna strimlor.

Fortsätt sedan med brödet. Ta upp degen och lägg på en mjölad arbetsbänk, dela degen i 8 jämnstora bitar.

Forma bitarna till bollar, kavla sedan ut till runda kakor, 10 centimeter i diameter.

Lägg bröden på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i cirka 8 minuter. Låt sedan svalna på ett galler under bakduk.

Skär upp, fyll bröden med röran. 

Servera till ett glas riktigt gott vin.

Shahiat tayiba!

Vinliv tipsar!

Koyle Royale Cabernet Sauvignon, 2021

Superhärlig Cab med kraft och finess från Chile. Enastående balans, både kraftfullt och elegant med inslag av svarta vinbär, blåbär, lite eukalyptus, fat, espressokaffe och örter med lång, balanserad eftersmak.

Supergott till smakrika kötträtter. Överraska med bästa pitan med högrev.

Nr. 90495 • 199 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.