Bästa vinerna för en riktigt lyckad Alla hjärtans dag

Dags att planera inför Alla hjärtans dag! Lite vin, mat och så gör resten sitt. Men vilka viner gäller för att man ska få en riktigt lyckad dag? Vinliv har skannat vinerna på Systembpöaget och tipsar om dety bästa. 

1.

Palmer & Co Rosé Solera 375 cl

Klart man börjar Alla hjärtans dag med en halvflarra skumpa av ädel sort. Lanson rosé är en riktigt välbalanserad, frivolt fruktig lyxskumpa med inslag av röda bär, härlig fräschör och mjuk mousse i avslut. 

Nr 52825 | 250:-

2.

Kung Fu Girl Riesling, 2020

En riesling från USA med fin liten sötma perfekt till sashimi-lunchen är aldrig fel. Här hittar vi fruktiga toner, päron, mineral, honungssötma, friska smak och ett välbalanserat avslut med toner av tropiska frukter och lime.

Nr 2690 | 60:-

3.

Cleto Chiarli Lambrusco Vecchia Modena Premium, 2021

Godare än gott och jäkligt kul vin, rödlätt med bubblor från italienska Emilia-Romagna. Fin rödbärig frukt, balanserat med liten sötma, friskt och ett härligt vin som får fart på aptiten. Serveras med fördel till anti pasti.

Nr 51747 | 161:-

4.

Albamar Albariño, 2021

Strålande vitt vin perfekt till bästa Alla hjärtansdag-rätten, moules marinières. Här möts sältan, friskheten, citrusen i både vin och som tillbehör på ett alldeles förträffligt sätt. Vinet serveras väl kylt i stora vitvinsglas.

Nr 90133 | 191:-

5.

Vve Fourny Grands Terroirs Premier Cru

Prisvärd champagne, absolut. Men framför allt supergott i friskt balanserad stil med brödiga toner, inslag av persika, citron, gröna äpplen och finstämd mousse. Perfekt på kvällskvisten och som avslutning på en riktigt lyckad dag.

Nr 74389 | 351:-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.