Påsken är den stora mathelgen. Nu äter vi både fisk, lamm, sill, vegetariskt och en massa annat smaskigt. Men i glaset då, vad har vi? Vinliv har gått igenom monopolets sortiment och hittat några självklara favoriter.
Ägghalvor med rom

Cantina Zaccagnini dal Tracetto Pecorino, 2023
Len med friska inslag, markerad fruktighet med citrus, örter och liten sötma i viss balans.
Nr 70297 • 99 kr
Sill och potatis

Folklore Albariño, 2023
Generiskt frisk med tydlig karaktär av gröna äpplen, lime, citron, tropisk frukt och lite sälta.
Nr 6263 • 129 kr
Jansons frestelse

Les Vignerons d’Aghione Vermentinu, 2023
Ytterst prisvärt vitt med inslag av både fläder, rabarber, honungsmelon och mineraliska toner.
Nr 20103 • 99 kr
Svenskklassikern gubbröra

Reyneke Organic Chenin Blanc, 2024
Härlig fräschör med inslag av clementin, citron, exotisk frukt och nyanser av gula plommon.
Nr 20125 • 129 kr
Lax med hovmästarsås

Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend, 2022
Friskt vitt med inslag av mogna gröna äpplen, päron, lime och torkade kryddor.
Nr 20035 • 119 kr
Glaserade lammribs

El Coto Crianza Organic, 2021
Klassisk Rioja i mer fruktdriven stil med inslag av både plommon, vanilj, dill och fatkaraktär.
Nr 2757 • 119 kr
Lamm i ugn med örtsmör

Pesquera Crianza 2021
Härligt stramt, ursprungspräglad med inslag av blåbär, kaffe, kakao, fat och lång eftersmak.
Nr 95181 • 239 kr
Smörgåstårta med räkor

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren, 2024
Härligt generiskt vin på Riesling med honungsötma, fräschör, tydlig syrlig ton och päron.
Nr 71015 • 109 kr
Kaffe efter maten

Gotlands Ginfabrik The Espresso Martini
Överraskande avec med inslag av kaffe, sötaktiga toner och en släng av lakrits.
Nr 84893 • 269 kr