Inget är godare än att grilla tonfisk. Imponera på gästerna med teriyakimarinerad färsk tonfisk som slängs på grillen. Servera fisken med jasminris och en sallad med fräscha smaker som gurka, mango, mangold och chili – det blir pricken över i.
Den nyttiga tonfisken är både hälsosam, då den är rik på proteiner och fett. Har du ingen lust att grilla tonfisken, blir den minst lika god att steka på i stekpannan.
Ingredienser (4 portioner)
- 2 dl teriyakisås
- 1,5 dl olivolha
- 1 vitlöksklyfta
- 4 tonfiskfiléer, färska
Till servering
- 4 portioner ris
- Sallad på exempelvis chili, mango, citronsaft, gurka och mangold
Gör så här:
1. Börja med att finhacka vitlöksklyftan. Blanda vitlök, teriyakisås och olivolja i en skål.
2. Lägg i tonfisken i marinaden och låt marinera i cirka 40 minuter i kylskåpet.
3. Tänd grillen och ta ur tonfisken ur marinaden. Släng på tonfisken i cirka fem minuter för riktigt god fisk.
4. Servera tonfisken med ris och sallad. Och ett glas vitt, svalt vin!
Vinliv tipsar!

Spännande vit uppföljare till de röda Capolavoro-vinerna. Vinet har en fruktdriven karaktär med tropiska inslag, toner av moget äpple, päron, friskt med fin balans i avslut. Välproducerat i drickvänlig stil. Perfekt till en pasta på skaldjur eller fisk med härligt örtig ton.
Boxen om 3 liter motsvarar 4 flaskor, vilket ger ett flaskpris på under 50 kr!
Nr. 7526208 • 199 kr