Inget är godare än att grilla tonfisk. Imponera på gästerna med teriyakimarinerad färsk tonfisk som slängs på grillen. Servera fisken med jasminris och en sallad med fräscha smaker som gurka, mango, mangold och chili – det blir pricken över i.
Den nyttiga tonfisken är både hälsosam, då den är rik på proteiner och fett. Har du ingen lust att grilla tonfisken, blir den minst lika god att steka på i stekpannan.
Ingredienser (4 portioner)
- 2 dl teriyakisås
- 1,5 dl olivolha
- 1 vitlöksklyfta
- 4 tonfiskfiléer, färska
Till servering
- 4 portioner ris
- Sallad på exempelvis chili, mango, citronsaft, gurka och mangold
Gör så här:
1. Börja med att finhacka vitlöksklyftan. Blanda vitlök, teriyakisås och olivolja i en skål.
2. Lägg i tonfisken i marinaden och låt marinera i cirka 40 minuter i kylskåpet.
3. Tänd grillen och ta ur tonfisken ur marinaden. Släng på tonfisken i cirka fem minuter för riktigt god fisk.
4. Servera tonfisken med ris och sallad. Och ett glas vitt, svalt vin!
Vinliv tipsar!

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet
Vitt vin från Languedoc-Roussillon, ibland kallad Occitanie, i södra Frankrike, ett oerhört spännande vinområde där det experimenteras för fullt. Här har vi ett riktigt härligt vitt vin med inslag av gröna äpplen, lime, citrus, lite gyllenbär, kryddor, örter, närmast krispigt i egen, högst personlig stil på en alltmer uppskattad druva, Picpoul eller ibland Piquepoul.
Nr. 79175 • 119 kr