Grillad tonfisk i teriyakimarinad – med härligt vintips

Inget är godare än att grilla tonfisk. Imponera på gästerna med teriyakimarinerad färsk tonfisk som slängs på grillen. Servera fisken med jasminris och en sallad med fräscha smaker som gurka, mango, mangold och chili – det blir pricken över i.

Den nyttiga tonfisken är både hälsosam, då den är rik på proteiner och fett. Har du ingen lust att grilla tonfisken, blir den minst lika god att steka på i stekpannan. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl teriyakisås
  • 1,5 dl olivolha
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tonfiskfiléer, färska

Till servering

  • 4 portioner ris 
  • Sallad på exempelvis chili, mango, citronsaft, gurka och mangold

Gör så här:

1. Börja med att finhacka vitlöksklyftan. Blanda vitlök, teriyakisås och olivolja i en skål. 

2. Lägg i tonfisken i marinaden och låt marinera i cirka 40 minuter i kylskåpet. 

3. Tänd grillen och ta ur tonfisken ur marinaden. Släng på tonfisken i cirka fem minuter för riktigt god fisk.

4. Servera tonfisken med ris och sallad. Och ett glas vitt, svalt vin på Picpoul!

Vinliv tipsar!

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Vitt vin från Languedoc-Roussillon, ibland kallad Occitanie, i södra Frankrike, ett oerhört spännande vinområde där det experimenteras för fullt.

Mycket friskt, härligt vin med inslag av gröna äpplen, lime, citrus, lite gyllenbär, kryddor, örter, närmast krispigt i egen, högst personlig stil på en alltmer uppskattad druva, Picpoul.

Det här vinet dricker jag gärna till en grillad tonfisk i teriyakimarinad.

Nr. 79175 • 109 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.