Salta, matiga plättar med zucchini och fetaost blir snabbt en populär rätt både bland barn och vuxna. Med ris och tzatziki blir rätten en fräsch middag som går snabbt att tillaga.
Tips! Byt ut zucchini mot pumpa, aubergine eller sötpotatis för att variera plättarna. Även färska örter kan vara goda att ha i, som dill, persilja eller koriander.
Ingredienser (4 portioner)
- 1 zucchini
- Salt
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 förpackning fetaost
- Olivolja
- Salt och peppar efter smak
- 4 portioner ris till servering
- Tzatsiki till servering
Gör så här:
1. Börja med att riva zucchinin grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket som möjligt av vätskan och blanda med lite salt.
2. Blanda vetemjöl och ägg i en bunke till en smet.
3. Blanda smeten med zucchini och fetaost. Det ska bli en jämn smet.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek plättar. De ska bli gyllenbruna på båda sidor.
Servera plättarna med ris och tzatziki.
5. Servera med ett glas alkoholfritt vin.
Vinliv tipsar!
Leitz Eins Zwei Zero Riesling Alcohol Free
Nr. 11901 • 69 kr