Snabba zucchiniplättar med fetaost

Salta, matiga plättar med zucchini och fetaost blir snabbt en populär rätt både bland barn och vuxna. Med ris och tzatziki blir rätten en fräsch middag som går snabbt att tillaga. 

Tips! Byt ut zucchini mot pumpa, aubergine eller sötpotatis för att variera plättarna. Även färska örter kan vara goda att ha i, som dill, persilja eller koriander. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 zucchini
  • Salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 förpackning fetaost
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 portioner ris till servering
  • Tzatsiki till servering

Gör så här: 

1. Börja med att riva zucchinin grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket som möjligt av vätskan och blanda med lite salt. 

2. Blanda vetemjöl och ägg i en bunke till en smet. 

3. Blanda smeten med zucchini och fetaost. Det ska bli en jämn smet.

4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek plättar. De ska bli gyllenbruna på båda sidor. 

 Servera plättarna med ris och tzatziki. 

5. Servera med ett glas alkoholfritt vin.


Vinliv tipsar!

Nästa artikel
Kändisarnas favoritmat
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.