4 udda frukter du borde prova på

Äpplen och päron i alla ära men ibland vill man ha något mer udda i fruktsalladen. Letar du efter frukter som är ovanliga men ändå går att hitta i välsorterade fruktaffärer? Här kommer förslag på 4 frukter som garanterat kommer att lysa upp din vardag!

De flesta svenskar har ätit guava och kakiplommon någon gång, men det är färre som provat på kaktusfrukt och lychee. Vad alla dessa frukter har gemensamt är att de är oförskämt goda och passar i såväl bakverk som sallader.

Kakiplommon

Kakiplommon, som också går under namnet persimon, finns i flera varianter. Den vanligaste sorten kommer från Nordamerika medan de som brukar kallas för dadelplommon härstammar från Orienten. Kakiplommon är vackert guldröda och kan ätas färska eller inkokta. De passar utmärkt för glassrätter.

Guava

Guava tillhör familjen myrtenväxter och går att hitta i de flesta tropiska och subtropiska områden. Den gulgröna frukten har en myskaktig doft och den söta smaken är som gjord för desserter av alla de slag. 

Kaktusfrukt

Kaktusfrukt kallas de ätliga frukter som växer på olika kaktusarter i Medelhavsområdet, Amerika och delar av den afrikanska kontinenten. Fruktköttet är sött och uppfriskande, och passar perfekt i marmelader och mjuka kakor. Om du köper frukten med taggarna kvar så bör du skala den med kniv och gaffel.

Lychee

Lychee växer på ett träd hemmahörande i Kina. Frukten har blivit känd för sitt minst sagt karaktäristiska utseende och sin unika sötsyrliga smak. I Kina anses frukten vara en stor läckerhet, och det är vanligt att den serveras tillsammans med banan och kokosmjölk i olika desserter.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.